Film Festival Oostende 2017 focust op Nederland

Met onder andere regisseur Arno Dierickx (o.a. Overspel)

15 September 2017

Scène uit de televisieserie 'Overspel' (met Fedja van Huet en Sylvia Hoeks).

Filmfestival Oostende zet de Nederlandse film centraal tijdens haar elfde editie die plaatsvindt van 8 tot en met 16 september 2017. Tijdens het festival wordt niet alleen het beste van de hedendaagse Nederlandse film vertoond maar het festival blikt ook terug op het verleden en de raakvlakken tussen Nederland en België.

Op vrijdag 15 september 2017 organiseert het Filmfestival Oostende samen met Mediarte en steun van de Creative Europe Desk NL de zesde editie van de Flanders Film Meeting. Ook deze dag staat in het teken van uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen met als thema's educatie, interactie en inspiratie. Het doel van deze dag is het versterken van de banden binnen zowel de Vlaamse filmindustrie als binnen de Europese context. Daar hoort ook een verrijking van kennis bij. Centrale vragen zijn: wat kunnen we leren van elkaar en hoe kunnen we betere samenwerkingen tot stand brengen?

Bevestigde sprekers:

Arno Dierickx (regisseur van o.a. Vuurzee, Deadline, Overspel, De Deal)
Bas Morsch (We Are Public)
Cassandra de Klerck (Purple Pill)
Benjamin de Wit (VR Days)
Melissa van der Schoor (IFFR)

Wanneer en waar?
vrijdag 15 september (vanaf 10.30) in De Grote Post te Oostende (BE).

Klik hier voor meer informatie.

Filmfestival Oostende en Mediarte organiseren Flanders Film Meeting met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Sabam, T-heater, Creative Europe Desk Vlaanderen en Creative Europe Desk NL | DutchCulture. In samenwerking met de Acteursgilde, de Unie van Regisseurs, Scenaristengilde, SBC, VOFTP, deBuren & Mediarte.