9 February 2017

Vacature: projectmedewerker Creative Europe MEDIA

We zoeken een medewerker voor onze Creative Europe Desk. Reageren kan tot uiterlijk 24 februari.

DutchCulture is de landelijke informatiemakelaar voor professionals met internationale culturele ambities in de culturele en diplomatieke sector. Samen met de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland, de rijkscultuurfondsen en een aantal culturele instellingen voeren wij het internationaal cultuurbeleid van Nederland uit. We organiseren informatiebijeenkomsten, creëren digitale platforms en initiëren campagnes in binnen- en buitenland om het belang van internationale samenwerking zichtbaar te maken. Met advies en begeleiding stimuleren we internationale samenwerking. Door coördinatie en kennisuitwisseling dragen we bij aan de kwaliteit en effectiviteit van die samenwerking. Wij dragen bovendien bij aan de monitoring en evaluatie van beleid en leveren een actieve bijdrage aan beleidsvorming door het signaleren en analyseren van internationale ontwikkelingen.

DutchCulture zoekt per 1 april 2017 voor de Creative Europe Desk NL:

Projectmedewerker Creative Europe MEDIA (0,8 fte)

Plaats in de organisatie
Als Projectmedewerker Creative Europe MEDIA maak je deel uit van het team Advies & Mobiliteit, dat primair verantwoordelijk is voor één van de doelstellingen van DutchCulture: meer en meer relevante internationale culturele samenwerking door en met het Nederlandse culturele veld.

Het team bestaat uit twaalf medewerkers, waarvan er zes voor de Creative Europe Desk NL werken. Samen met de Programmamanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het sub-programma MEDIA.

Takenpakket

 • Je ondersteunt de Programmamanager bij haar werkzaamheden, met nadruk op het administratieve en productionele proces en de interne afstemming;
 • Je organiseert in samenwerking met het team jaarlijks terugkerende en incidentele presentaties, voorlichtingsbijeenkomsten, workshops over of met betrekking tot het Creative Europe MEDIA programma;
 • Je geeft presentaties en voert adviesgesprekken over het programma;
 • Je zorgt voor informatieverstrekking over de subsidieregelingen van het Creative Europe MEDIA programma voor de verschillende doelgroepen in de audiovisuele sector en voor Nederlandse en Europese beleidsmakers;
 • Je ondersteunt de communicatiemedewerker daar waar nodig, met name via social media, om meer zichtbaarheid van het subsidieprogramma Creative Europe in Nederland te creëren.

Functievereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en ten minste één jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van (internationale) professionele ontwikkelingen op het gebied van film, televisie en digitale media;
 • Kennis van Europese instituties en Europees (audiovisueel) beleid
 • Relevant netwerk binnen de audiovisuele sector;
 • Affiniteit met nieuwe media zoals Virtual Reality (VR)/Augmented Reality (AR) en videogames;
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels, in woord en geschrift;
 • Handig met social media, Excel en het maken van grafieken;
 • Beschikken over een vlotte pen.

Competenties
Medewerkers bij DutchCulture zijn resultaatgericht, coöperatief, flexibel, omgevingsbewust en klantgericht.

Wij bieden:
De 0,8 fte aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je salaris is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring en ligt tussen € 1850,-  en  € 3050,- bij een volledige werkweek (40 uur).

Reactie en informatie
Reageer uiterlijk 24 februari door je CV en motivatiebrief te mailen naar DutchCulture, t.a.v. Roos van Dorp: r.vandorp@dutchculture.nl.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Andrea Posthuma (programma manager) T 020-6164225. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 6 maart 2017.