Ambachtelijk Japan in Amsterdam

Image
Afbeelding

Ambachtelijk Japan in Amsterdam

Van 5 tot met 7 februari vindt in het Lloyd Hotel in Amsterdam de ambachtsbeurs MONO Japan plaats. DutchCulture presenteert op 5 februari Holland-Kyushu

Van 5 tot met 7 februari vindt in het Lloyd Hotel in Amsterdam MONO Japan plaats, een beurs rond design, ambacht en vakmanschap. Veel deelnemers aan de beurs komen uit Kyushu, het tweede grote eiland van Japan.

DutchCulture geeft tijdens de beurs samen met Crafts Council Nederland een lezing over de band tussen Japan en Nederland en wat we van elkaar kunnen leren op het gebied van innovatie, traditionele technieken en vakmanschap. De presentatie vindt plaats op vrijdag 5 februari van 18.30 tot 19.30 uur.

Holland-Kyushu 2016/2017
Tijdens de presentatie is er ook ruime aandacht voor het project Holland-Kyushu. In dat project willen de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Japan samen met DutchCulture de culturele uitwisseling tussen Japan en Nederland stimuleren. DutchCulture zoekt actief naar geïnteresseerde partijen in Nederland en Japan die graag zo’n uitwisseling willen om ze met elkaar in contact te brengen.

Kyushu neemt een bijzondere plek in in de relatie tussen beide landen omdat hier in 1600 het Nederlandse handelsschip De Liefde strandde en haar bemanning de eerste Europeanen waren die voet op Japanse bodem zetten.

Voorafgaand aan de beurs ontvangt DutchCulture op woensdag 3 februari zo’n dertig deelnemers aan MONO Japan en Nederlandse creatieve bedrijven voor een wederzijdse meet & greet.

Voor meer informatie over Holland-Kyushu: hollandkyushu.com

 

Did you find this information useful?
0