Cultuur in beeld 2015 is verschenen

Image
Afbeelding
Caption
Overzicht van het Nederlands Paviljoen op de Biennale van Venetië 2015 met werk van herman de vries. Foto: Judith Jockel
Authors
Judith Jockel

Cultuur in beeld 2015 is verschenen

De jaarlijkse publicatie Cultuur in beeld laat zien hoe de Nederlandse cultuursector er voor staat en beschrijft een aantal trends.

Cultuur in Beeld is een jaarlijkse uitgave van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De publicatie geeft een overzicht van cijfers over de cultuursector en signaleert belangrijke ontwikkelingen. De uitgave van 2015 richt zich op een aantal maatschappelijke trends en ontwikkelingen en beschrijft hoe burgers, culturele instellingen en overheden daarop reageren.

Dit jaar bestaat Cultuur in beeld uit twee delen. Het eerste deel verkent de culturele kracht en de betekenis van stedelijke regio's. Het tweede deel probeert de stand van zaken in de cultuursector te duiden. Hierin wordt onder meer gekeken naar de financieel-economische positie van de sector en de mensen die hierin werkzaam zijn, ontwikkelingen in het cultuuraanbod en bezoek, financieringsmodellen en cultuurdeelname. De gegevens over de internationale reikwijdte van Nederlandse kunst en cultuur ontleent OCW voor een belangrijk deel uit de database Buitengaats van DutchCulture.

In 2014 gaf de Nederlandse rijksoverheid in totaal 709 miljoen euro uit aan cultuur. Daarvan ging 487 miljoen euro naar de culturele basisinfrastructuur: 333 miljoen voor culturele instellingen en 154 miljoen voor de publieke cultuurfondsen.

Download hier Cultuur in beeld 2015 (PDF, 115 pagina's, 5,6 MB)

Did you find this information useful?
0