Europa stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor erfgoedonderzoek

Image
Afbeelding
Caption
Als onderdeel van zijn onderzoek ´New Technologies in Museums and the notion of Alternate Reality Games´ bij De Waag in Amsterdam, maakte Konstantinos Dranganas foto´s van museumbezoekers: Ode to the visitor.
Discipline
Erfgoed

Europa stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor erfgoedonderzoek

Voor 2016-2017 stelt Europa opnieuw geld beschikbaar voor erfgoed gerelateerd onderzoek binnen Horizon 2020.

Het gaat om een budget van ruim 100 miljoen euro. De Europese Commissie geeft hiermee gehoor aan de aanbevelingen uit het rapport ‘Getting cultural heritage to work for Europe’, dat deze week werd overgehandigd aan Carlos Moedas, Europees commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie.

In het rapport wordt nog eens de belangrijke bijdrage van erfgoed aan slimme, duurzame en economische groei in Europa beklemtoond en pleiten experts voor meer onderzoek naar de waarde van erfgoed voor stedelijke vernieuwing, voor het behoud van culturele landschappen, voor sociale cohesie en burgerparticipatie en voor onderzoek naar innovatieve management- en financieringsmogelijkheden binnen de erfgoedsector.

Binnen de verschillende programmalijnen en thema’s van Horizon 2020 zijn er bijdragen beschikbaar voor de financiering van onderzoek en innovatie op het gebied van cultureel erfgoed. De Rijksdients voor Ondernemend Nederland publiceerde in april 2015 een overzicht van de mogelijkheden in ‘Cultureel erfgoed in Horizon 2020: kansen voor onderzoek en innovatie’.

Voor 2016-2017 zijn nog geen oproepen tot het indienen van voorstellen gepubliceerd. De oproepen vindt u straks in dit overzicht van de openstaande oproepen in Horizon 2020.

Did you find this information useful?
0