Honderd keer wereldberoemd: NRC Cultuur Top 100

Image
Afbeelding
Caption
Dit voorjaar opende in Moskou het Garage Museum of Contemporary Arts. Het pand is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, de nummer één van de NRC Cultuur Top 100.
Authors
Rem Koolhaas

Honderd keer wereldberoemd: NRC Cultuur Top 100

Voor hun ranglijst van Nederlandse culturele boegbeelden maakte NRC gebruik van onze database met gegevens over internationale culturele activiteiten.

Nederland is het land is van dans, dance en design. Volgens Cees de Graaff, directeur DutchCulture, weerspiegelt de Top 100 waar Nederland goed in is.

"Natuurlijk de dj's, maar ook de dans. Onze dansgezelschappen horen tot de wereldtop, mede dankzij onze goede dansopleidingen. En elk land heeft goede ontwerpers, maar niemand is zo goed in social design als de Nederlanders. Niet voor niets is slogan What design can do hier verzonnen."

Op 15 oktober publiceerde NRC de Culturele Top 100, een 'gewogen ranglijst – een mix van autoriteit en invloed, van reputatie en verdiensten, van omzet en geloofwaardigheid.' Voor de gegevens over internationale optredens maakte de krant gebruik van de gegevens over 2014 uit onze database Buitengaats. In Buitengaats verzamelt DutchCulture al meer dan vijftien jaar de gegevens van Nederlandse culturele activiteiten in het buitenland in alle kunstdisciplines.

Volgens de Culturele Top 100-jury was architect Rem Koolhaas in 2014 'Nederlands invloedrijkste cultuurdrager.' Op cultuurtop100.nrc.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kunstenaar, dirigent, dj, regisseur, componist, acteur, schrijver, filmmaker, musicus of ontwerper.

Did you find this information useful?
0