Klein beginnen, langzaam opbouwen: broedplaatsen in de Arabische regio

Image
Afbeelding
Caption
De Mideast Creatives bezochten onder meer FabCity, de tijdelijke innovatiecampus op Java-eiland in Amsterdam. Vlnr. een FabCity gids, Tarek Omar, Omar Assaf, Nawres Naser, Adnen Ben Haj Yahia en Sophie Logothetis (DutchCulture).
Authors
DutchCulture

Klein beginnen, langzaam opbouwen: broedplaatsen in de Arabische regio

Van 19 tot 25 juni ontving DutchCulture vier culturele ondernemers uit het Midden-Oosten. Alle vier runnen zij een creative co-working space in de regio.

Het werkbezoek was onderdeel van Mideast Creatives, een programma van Hivos en DutchCulture gericht op broedplaatsen voor creatieve ondernemers in het Midden-Oosten.

Te gast waren Tarek Omar van Cairo Hacker Space (Egypte), Nawres Naser van Science Camp in Basra (Irak), Adnen Ben Haj Yahia van El Space in Tunis (Tunesië) en Omar Assaf, oprichter van Shif Incubation Center in Tripoli (Libanon). Zij gingen onder meer op bezoek bij FabCity, de tijdelijke innovatie campus op Java-eiland in Amsterdam, en aan de slag met een casus van Stichting Ondertussen – een groeiend gezelschap cultureel ondernemers, mensen die met vluchtelingen werken, kunstenaars en ontwerpers met een vluchtelingenachtergrond.

Het Parool sprak met Adnen Ben Haj Yahia en Melchior Bussink, programmamanager bij DutchCulture, over de ontwikkeling van creatieve broedplaatsen in de Arabische regio en het doel van dit werkbezoek in Nederland: Politieke instabiliteit zit creatieve broedplaats niet in de weg (Parool 28 juni 2016).

Binnen Mideast Creatives ondersteunt Hivos de creatieve ondernemers vooral bij bij de ontwikkeling van de zakelijke aspecten van hun onderneming. DutchCulture brengt vakinhoudelijke kennis in van Nederlandse culturele professionals en stimuleert de uitwisseling met de Nederlandse creatieve sector.

Did you find this information useful?
0