Laatste reeks toekenningen Matchingfonds Erfgoed

Image
Afbeelding
Caption
Verhalen in Voorraad, een samenwerking van het Amsterdam Museum en Fort Nieuw Amsterdam in Suriname.
Authors
Amsterdam Museum
Discipline
Erfgoed

Laatste reeks toekenningen Matchingfonds Erfgoed

Vijf projecten ontvangen een bijdrage uit het Matchingfonds gedeeld cultureel erfgoed.

Het Matchingfonds gedeeld cultureel erfgoed (2013-2016) ondersteunt projecten die bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van het gedeeld cultureel erfgoed.

Na de laatste ronde toekenningen in het voorjaar van 2016 bleek er nog financiële ruimte om de projecten op de reservelijst de gelegenheid te geven om een (verbeterd) voorstel in te dienen. De programmaraad heeft vijf projecten geselecteerd.

Gehonoreerde projecten

  • Herlevend Deshima – De herbouw van Deshima nadert zijn voltooiing. Dit project van stichting ZOOMmedia onderzoekt de betekenis van Deshima voor de inwoners van Nagasaki en presenteert dit via Nederlandse en Japanse media.
  • Tawang Station – Als vervolg op een workshop in 2014 werken Nederlandse en Indonesische architecten aan een plan voor de revitalisatie van het historisch stationsgebied in Semarang.
  • Tasman Maritime Heritage - Tijdens het aanstaande Australian Wooden Boat Festival op Tasmanië staat de gedeelde geschiedenis centraal met een maritiem-cultureel programma van instellingen uit het noorden van Nederland.
  • Naar Nieuw Amsterdam – Het stadsarchief Amsterdam en New York City Municipal Archives brengen verhalen over Nieuw Amsterdam uit het notarieel archief opnieuw tot leven middels onderzoek, digitalisatie en online publicaties.
  • Verhalen in voorraad - Nederlandse en Surinaamse erfgoedinstellingen gaan samenwerken aan het aansprekend ontsluiten van de orale geschiedenis van historische plekken in Suriname tijdens een vijfdaagse workshop.

Het beheer van het Matchingsfonds gedeeld cultureel erfgoed in de periode 2013-2016 was opgedragen aan DutchCulture. Alle aanvraagronden zijn inmiddels afgerond, dit jaar zullen we geen nieuwe voorstellen in behandeling nemen. Eind 2016 informeren wij u via deze website over eventuele nieuwe ondersteuningsmogelijkheden via het matchingfonds in de periode 2017-2020.

 

Did you find this information useful?
0