Nederlandse conceptontwikkelaar deelt kennis met creatieve broedplaatsen in de Arabische regio

Image
Afbeelding
Caption
Workshop in de Cogite Coworking Space in Tunis, locatie van de Coworking Summit 2015.
Authors
Cogite

Nederlandse conceptontwikkelaar deelt kennis met creatieve broedplaatsen in de Arabische regio

Op uitnodiging van DutchCulture geeft Job Keja van Baut een presentatie en een workshop tijdens de Coworking Summit in Tunis.

Van 8 tot 11 oktober organiseert Hivos in Tunesië een conferentie voor vertegenwoordigers van creatieve broedplaatsen in de hele Arabische regio: de Coworking Summit. DutchCulture werkt met Hivos samen in het programma MidEast Creatives om de culturele en creatieve sector in de Arabische regio te versterken.

Voor deze conferentie benaderde DutchCulture de Nederlandse projectontwikkelaar Job Keja, onder meer bekend van de Amsterdamse broedplaats BAUT, om in Tunesië een presentatie en een workshop te geven aan meer dan veertig collega-ontwikkelaars uit de Arabische regio.

“Creativiteit kent geen geografische grenzen”, zegt Job Keja, “Ik zie er erg naar uit om gelijkgestemden te ontmoeten in Tunesië en ben vooral ook benieuwd naar hun ervaringen, daar kan ik zelf ook weer van leren.”

Directeur Cees de Graaff van DutchCulture zal tijdens de conferentie als coach voor verschillende werkgroepen optreden. Hij bezocht in 2011, direct na de Tunesische Jasmijnrevolutie, de hoofdstad Tunis en was onder de indruk van de creatieve veerkracht van het land. “Ik ben meer dan nieuwsgierig naar hoe Tunis er nu voorstaat en wil daar graag spreken met de creatieve krachten uit de hele regio. Een conferentie waarop zoveel mensen uit verschillende landen samenkomen die grote overeenkomsten hebben in mentaliteit, biedt veel mogelijkheden om elkaar te inspireren en te helpen.”

Tijdens de conferentie krijgen meer dan 40 oprichters en vertegenwoordigers van Arabische broedplaatsen uit ruim 10 verschillende landen kennis aangereikt over businessplannen en financiering, HRM en PR en marketing. Naast Job Keja zal ook Melchior Bussink, adviseur van DutchCulture en uitgerust met ruime ervaring in campagnes, een workshop geven over praktische campagnevaardigheden.

Voor meer informatie over de conferentie, ga naar The Coworking Summit website

Volg Cees de Graaff op twitter @GraaffC
Volg Melchior Bussink @Melchiorbussink



 

Did you find this information useful?
0