Nederlandse filmmakers en gamedevelopers in India

Image
Afbeelding
Caption
Tijdens de Retro Games Design workshop van Ellis in Wonderland komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met technologie, innovatie en creativiteit.
Authors
ellis in wonderland

Nederlandse filmmakers en gamedevelopers in India

Verschillende Nederlandse delegaties reizen in november af naar film en game evenementen in India.

Nederland is focusland tijdens de Nasscom Game Developers Conference van 10 tot en met 12 november in Hyderabad. Dit is het grootste game event in India. De uitnodiging om zich als focusland te presenteren dankt Nederland onder meer aan een bezoek van een delegatie gamedevelopers in april van dit jaar. Met name 'applied games' vielen toen in de smaak.

Niki Smit van Monobanda Play en Ard Jacobs van Pillo games verzorgen een keynote tijdens de conferentie. Ook de Dutch Games Association levert een bijdrage aan het programma van de conferentie.

Ter gelegenheid van Kinderdag in India op 14 november geven de Dutch Games Association en Ellis in Wonderland in samenwerking met de Nederlandse ambassade in New Delhi en Decos Software een Retro Game Design workshop aan Indiase kinderen in de stad Pune. Thema van de workshop is waste awarness.

Film
Op 13 november vindt in Pune een seminar plaats over Nederlandse kinderfilms. Spreker is onder andere Joost de Vries. Aan het seminar gaat een tweedaags filmfestival met Nederlandse kinderfilms vooraf.

In samenwerking met Eyefilm en het Nederlands Filmfonds organiseert DutchCulture een werkbezoek van 21 tot 24 november aan de Goa Filmbazaar. De delegatie bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van de Hogeschool van Amsterdam, Wemakevr, Cinekid en een aantal scriptschrijvers. De delegatie is samengesteld in overleg met Goa Filmbazaar. Enkele leden van de delegatie zullen deelnemen in panels over ondermeer storytelling met VR en verdienmodellen voor kinderfilms.

Did you find this information useful?
0