Volledig programma Re:Creating Europe bekend

Image
Afbeelding
Caption
Lars van den Brink, Landschaftspark Duisburg, uit de serie Ruins of Europe (2016). De Nederlands fotograaf Lars van den Brink trok door Europa om de Europese cultuur te vangen met zijn camera. Ruins of Europe is tijdens Re:Creating Europe te zien bij DutchCulture.
Authors
Lars van den Brink

Volledig programma Re:Creating Europe bekend

Op 1, 2 en 3 juni komen kunstenaars en denkers vanuit heel Europa samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture.

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op cultureforum.eu.
 
Met onder meer een marathoninterview van 12 uur door Rem Koolhaas, een theatrale reis door de Europese geschiedenis met György Konrád, de presentatie van de bundel Re:Thinking Europe met onder anderen Tom Holland en Philipp Blom, en een selectie van verrassende hoogtepunten uit de hedendaagse kunst, geselecteerd door prominente curatoren. Bijzonder is de openingsvoorstelling Re:Creating Europe, geregisseerd door één van ’s werelds bekendste regisseurs, Ivo van Hove.

Het Forum focust op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Welke culturele waarden verbinden ons? Hoe kunnen kunst en cultuur creatieve oplossingen bieden voor de problemen die ons verdelen? Hoe kunnen Europese kunstenaars en denkers een Europese toekomst vormgeven? Theatervoorstellingen, debatten, exposities, gesprekken en filmvertoningen vinden plaats in De Balie, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Theater Bellevue, Stedelijk Museum, Rijksakademie van beeldende kunsten, Melkweg en VondelCS.

Did you find this information useful?
0