Residencies

DutchCulture | TransArtists adviseert kunstenaars en culturele organisaties over internationale artist-in-residence programma's en samenwerking.

TransArtists.org biedt u toegang tot meer dan 1.400 artist-in-residence (AiR) programma’s, geordend op artistieke discipline, land en thema. Ook vindt u hier praktische informatie over financiering, organisaties en netwerken. Het is bovendien de plek waar ervaringen en expertise samenkomen, waaronder in de online publicatie AiR Collection.

AiR Platform NL is de online portal tot meer dan tachtig residencies in uiteenlopende disciplines in Nederland en Vlaanderen. 

Training en advies
We organiseren regelmatig workshops voor (aankomend) kunstenaars en geeft persoonlijk advies, zodat u goed voorbereid aan de slag kan op een geschikte plek. 

Samenwerking en onderzoek
We werken samen met artist-in-residence-organisaties over de hele wereld; coördineren de Nederlandse deelname aan het artist-in-residence programma van Los Angeles en werken nauw samen met organisaties in Rusland en Taiwan.

In Europa leiden we een project waarin twintig culturele organisaties onderzoeken wat de groeiende aandacht voor duurzaamheid betekent voor de kunsten en voor de ambities, verantwoordelijkheden en werkwijzen van kunstenaars: Green Art Lab Alliance (GALA). Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Cultuur Programma (2007-2013) van de Europese Unie.