Performance of Ignite by Shailesh Bahoran at Theatre Festival Boulevard, Den Bosch

Photo: Karin Jonkers
 

DutchCulture on Tour: Editie Brabant

DutchCulture on Tour: Editie Brabant gaat door op 10 september in KunstLoc in Tilburg
Thursday 10 September 2020  

DutchCulture on Tour: Editie Brabant zit inmiddels vol. Mocht je vragen hebben of op de wachtlijst willen kan je een mail sturen aan Rick Busscher via r.busscher@dutchculture.nl.

 

Internationale zichtbaarheid van Brabantse kunstenaars, makers en instellingen is groeiende en hun internationale ster is rijzende. De potentie is groot, niets voor niets zet de provincie Noord-Brabant in op intensivering van internationalisering en is er de succesvolle Proeftuin in het kader van Regioprofiel Cultuur BrabantStad.

Ben jij een maker uit Brabant met internationale ambities, werk je normaliter regelmatig internationaal samen of ga je graag op internationale tournee?

We nodigen je van harte uit voor DutchCulture on Tour: Editie Brabant op donderdag 10 september bij KunstLoc in Tilburg. De actuele context met COVID-19 zorgt nieuwe vragen rondom internationale culturele samenwerking. Enerzijds is het reizen van kunstenaars of kunstwerken ingeperkt, anderzijds blijken veel kunstenaars juist veel en hecht internationaal contact te hebben onderhouden in de afgelopen periode. Bepaalde gezelschappen konden niet optreden in het buitenland maar hadden via digitale uitzendingen nog nooit zo’n groot internationaal publiek! Kortom, de actuele situatie kent beperkingen maar biedt ook mogelijkheden.

 

Programma
Gedurende de dag: Adviesgesprekken
In persoonlijke een-op-een gesprekken van 20 minuten kun je specifieke vragen stellen met betrekking tot je internationale ambities en ideeën aan een adviseur met bijpassende expertise.

De adviseurs Frankrijk, België, Duitsland en de Verenigde Staten zijn al volgeboekt; er is nog ruimte voor persoonlijke gesprekken met de adviseurs Creative Europe MEDIA, Europe for Citizens, TransArtists, Mobility Info Point, Erfgoed en Japan & China.

15.30 – 17.00 uur: Presentatie en netwerkmoment
Om 15.30 uur is er een plenaire presentatie waar we het internationaal cultuurbeleid toelichten, ingaan op de Brabantse context en de actuele ontwikkelingen bespreken. Ook laten we verschillende mogelijkheden in een vogelvlucht voorbij komen en zullen we spreken over de nieuwe situatie. We sluiten de dag af met een Q&A en een netwerkmoment.

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 10 september
Tijd: Adviesgesprekken tussen 10.00 - 15.30 uur, presentatie en netwerkmoment van 15.30 - 17.00 uur.
Locatie: Kunstloc Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

De dag wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM, zo zullen de adviesgesprekken plaatsvinden op 1,5 meter en is er een maximale capaciteit afgesproken voor de presentatie. De voertaal is in principe Nederlands tenzij anders aangegeven.

 
 
hs_bs_logo.jpg
DutchCulture on Tour - Editie Brabant is een samenwerking met Regioprofiel Cultuur BrabantStad
Location: 
KunstLoc