Performance of Ignite by Shailesh Bahoran at Theatre Festival Boulevard, Den Bosch

Photo: Karin Jonkers
 

DutchCulture on Tour: Editie Brabant

DutchCulture on Tour: Editie Brabant gaat door op 10 september in KunstLoc in Tilburg
Thursday 10 September 2020  

Internationale zichtbaarheid van Brabantse kunstenaars, makers en instellingen is groeiende en hun internationale ster is rijzende. De potentie is groot, niets voor niets zet de provincie Noord-Brabant in op intensivering van internationalisering en is er de succesvolle Proeftuin in het kader van Regioprofiel Cultuur BrabantStad.

Maar waar begin je als je over de grens wilt werken? Als je je internationale praktijk wilt uitbreiden naar andere landen of met nieuwe projecten? Hoe kom je in aanmerking voor een Europese subsidie? Hoe moeilijk is het om een visum te krijgen voor de VS? Of wat zijn de mogelijkheden in de grensregio’s met België en Duitsland?

Om deze vragen te beantwoorden en internationale ambities een stap verder te brengen nodigen BrabantStad en DutchCulture alle Brabantse makers en instellingen uit voor DutchCulture on Tour. De dag kon op 12 maart niet doorgaan i.v.m. het coronavirus, maar gelukkig is er een nieuwe datum gevonden!

Op donderdag 10 september vindt DutchCulture on Tour - Editie Brabant plaats bij KunstLoc in Tilburg. Er zijn adviseurs van DutchCulture aanwezig met kennis van specifieke landen, diverse Europese subsidiemogelijkheden, mobiliteitsvraagstukken, erfgoed en informatie over residenties wereldwijd. Naast persoonlijke adviesgesprekken, is er een plenaire presentatie en de mogelijkheid tot netwerken.

 

Programma
13.00 – 15.30 uur: Adviesgesprekken
Gedurende de middag kun je spreken met de adviseur(s) van jouw keuze. In persoonlijke gesprekken van 30 minuten kun je specifieke vragen stellen met betrekking tot je internationale ambities en ideeën.

15.30 – 17.00 uur: Presentatie en netwerkmoment
Om 15.30 uur is er een plenaire presentatie waar we het internationaal cultuurbeleid toelichten en ingaan op de Brabantse context. Ook laten we verschillende mogelijkheden in een vogelvlucht voorbij komen en zullen we spreken over de nieuwe situatie. We sluiten de dag af met een Q&A en een netwerkmoment.

 

Aanmelden voor DutchCulture on Tour kan via dit formulier.
Let wel: aanmelders van 12 maart hebben voorrang op de adviesgesprekken, deze aanmelders worden individueel gecontacteerd. Bij vragen hierover kunt u Rick Busscher mailen via r.busscher@dutchculture.nl.
 

Praktische informatie

Datum: donderdag 10 september
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Kunstloc Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

De dag wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM, zo zullen de adviesgesprekken plaatsvinden op 1,5 meter en is er een maximale capaciteit afgesproken voor de presentatie.

 
 
hs_bs_logo.jpg
DutchCulture on Tour - Editie Brabant is een samenwerking met Regioprofiel Cultuur BrabantStad
Location: 
KunstLoc