Vacature Algemeen Directeur

Vacature Algemeen Directeur

DutchCulture is op zoek naar een Algemeen Directeur. Reageren kan t/m 2 juni.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar zo'n 35 gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighouden met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Wij zijn op zoek naar een Algemeen Directeur voor 40 uur per week.

De functie

Als algemeen directeur van DutchCulture geef je leiding aan een moderne netwerkorganisatie die professionals verder wil brengen in het realiseren van hun internationale culturele ambities. Je bent het boegbeeld van DutchCulture en het belangrijkste aanspreekpunt.

Dit betekent:

 • Je bent het gezicht van onze organisatie, gesprekspartner voor collega-instellingen en voor de verschillende doelgroepen van DutchCulture zowel nationaal als internationaal;
 • Je draagt bij aan het goed functioneren van het team, hun kennis en kunde en hun motivatie;
 • Je legt verantwoording af over het gevoerde beleid en de behaalde doelstellingen aan de raad van toezicht en aan ministeries en publieke opdrachtgevers.

De algemeen directeur vormt zelfstandig de directie van DutchCulture. Een raad van toezicht ziet toe op het gevoerde beleid en functioneert als werkgever van de directeur. Deze sollicitatieprocedure valt dan ook onder de verantwoordelijkheid van de raad van toezicht.

De verantwoordelijkheden

Onder je verantwoordelijkheden vallen:

 • Het ontwikkelen van strategie, beleid, activiteiten en producten/diensten van DutchCulture;
 • Het ontwikkelen en onderhouden van contact met de doelgroepen van DutchCulture: makers en culturele organisaties, ambassades en regionale overheden;
 • Het uitbouwen van de samenwerking met partnerorganisaties en netwerken in de Nederlandse cultuursector en creatieve industrie en het uitbouwen van en deelnemen aan relevante internationale netwerken;
 • De communicatie en woordvoering;
 • In samenwerking met het hoofd Financiën en Organisatie (de adjunct-directeur) zorgen voor de operationele gang van zaken en een goede naleving van wet- en regelgeving en (culturele) gedragscodes, zowel op zakelijk als op personeelsgebied;
 • Het leidinggeven aan het managementteam dat bestaat uit de afdelingshoofden Internationaal Cultuurbeleid en Coördinatie, Mobiliteit en Advies, Communicatie en Marketing en Financiën en Organisatie.
De ideale kandidaat

Van de ideale kandidaat verwachten we het volgende:

 • Je bent een inspirerende persoonlijkheid en levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van DutchCulture;
 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne om DutchCulture effectief te kunnen vertegenwoordigen;
 • Je bent een betrokken leidinggevende die medewerkers ruimte en vertrouwen biedt.

En:

 • Je hebt kennis van en affiniteit met de culturele praktijk van zowel (jonge) makers, (kleinere) gezelschappen als platforms en netwerken;
 • Je beschikt over een relevant en actueel netwerk;
 • Je hebt aantoonbaar gevoel voor de bedrijfsmatige en personele kant van een organisatie en vormt een goede sparringpartner voor het hoofd Financiën en Organisatie, tevens adjunct-directeur;
 • Je bent in staat om zaken in perspectief te zien, je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en hebt humor;
 • Zowel mondeling als schriftelijk weet je je uitstekend professioneel uit te drukken in zowel Nederlands als Engels en liefst in nog een of twee andere talen.
Kernwaarden

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

De arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling voor 40 uur voor een periode van 4 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van nogmaals 4 jaar.

DutchCulture kent een eigen arbeidsvoorwaardenreglement. Hierbij is de functie algemeen directeur gewaardeerd in loonschaal 12 (min. € 5.484 - max. € 7.834). De precieze hoogte van het salaris wordt niet alleen bepaald door je ervaring, maar ook door je potentieel.

Behalve een marktconform salaris heeft DutchCulture goede verlofregelingen, onkostenvergoedingen, pensioenafspraken en moedigen we jouw professionele ontwikkeling aan met aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn verantwoordelijk voor de eerste screening. Als onderdeel van de sollicitatie vragen we je niet een motivatiebrief te schrijven, maar leggen we je drie praktijkvragen voor. Deze vragen staan hieronder.

Solliciteer uiterlijk donderdag 2 juni 2022.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op de volgende data: dinsdag 14 juni 2022 (eerste ronde), donderdag 30 juni 2022 (tweede ronde) en donderdag 7 juli 2022 (derde ronde). Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. DutchCulture onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en vindt het belangrijk dat de organisatie divers is in de breedste zin.

Vragen:
1.   Waarom denk je de ideale kandidaat voor deze functie te zijn?
(max. 200 woorden)
2.   Benoem welke drie zaken voor jou prioriteit hebben wanneer je tot algemeen directeur van DutchCulture wordt benoemd. Geef in je antwoord aan waarom juist dit jouw prioriteiten zijn en licht toe hoe je tot deze keuze gekomen bent.
(max. 400 woorden)
3.   Omschrijf jouw leiderschapsstijl en illustreer die aan de hand van enkele voorbeelden van succesvol leiderschap uit jouw professionele verleden.
(max. 400 woorden)

Did you find this information useful?