Vacature Hoofd Financiën en Organisatie (M/V/X)

Vacature Hoofd Financiën en Organisatie (M/V/X)

Voor ons Service Team zoeken wij een Hoofd Financiën en Organisatie (M/V/X) voor 32 uur per week. Reageren kan t/m 17 januari.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons Service Team zoeken wij zo spoedig mogelijk een Hoofd Financiën en Organisatie (M/V/X) voor 32 uur per week (0,8 fte).

Profiel

Ons nieuwe hoofd Financiën en Organisatie is een ervaren professional met hart voor cultuur, een stevige persoonlijkheid en een verbindende leidinggevende. Je bent open, empathisch, proactief, resultaatgericht en een teamspeler; iemand die graag samenwerkt met zelfstandige en bevlogen professionals. Je hebt ruime leidinggevende ervaring en bent vaardig in het coachen, enthousiasmeren en stimuleren van je team.

Als hoofd Financiën en Organisatie van DutchCulture heb je een breed takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor het financieel-zakelijk beleid, de HR-portefeuille, digitalisering, productie en bedrijfsvoering. Dat vraagt om een brede blik op de organisatie gen de omgeving waarin wij werken. Het hoofd Financiën en Organisatie is tevens verantwoordelijk voor het management van het Service Team.

Het team

Het Service Team bestaat uit negen collega’s die onze receptie, het secretariaat, de administratieve organisatie en HR verzorgen, alsmede de disciplines onderzoek, productie en digitalisering van al onze activiteiten.

DutchCulture telt in totaal vier teams. Behalve het Service Team zijn dat: Internationaal Cultuurbeleid (ICB), Mobiliteit & Advies (M&A) en Communicatie & Marketing. De hoofden van de vier teams vormen samen met de algemeen directeur het Management Team van DutchCulture.

Je taken
 • Je bent verantwoordelijk voor financiën, HR, bedrijfsvoering en de digitale infrastructuur
 • Je bent verantwoordelijk voor het produceren van alle evenementen, zowel fysiek als online
 • Je zorgt voor een efficiënte en effectieve organisatie van alle ondersteunende bedrijfsprocessen
 • Je stuurt de collega’s van het Service Team aan en steunt hen in hun ontwikkeling
 • Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van de jaarrekening en de meerjarenbegroting
 • Je signaleert en analyseert trends en ontwikkelingen binnen jouw verantwoordelijkheidsgebieden en vertaalt die naar voorstellen voor de organisatie
 • Vanuit je functie onderhoud je contact met onze Raad van Toezicht, het administratiekantoor, de accountant en onze subsidieverstrekkers
 • Samen met je collega MT-leden ben je verantwoordelijk voor de goede verantwoording van de subsidies die verstrekt worden
 • Je ben in deze functie lid van het MT en rapporteert aan de algemeen directeur
 • Je vervangt de algemeen directeur als dat nodig is
Wat breng je mee?
 • Je hebt een relevante opleiding
 • Je hebt ervaring opgedaan bij een culturele organisatie en weet je goed te bewegen in een politiek-bestuurlijk krachtenveld met veel verschillende stakeholders
 • Je bent in staat boven de cijfers uit te stijgen en je collega’s te adviseren over strategie, organisatieontwikkeling en complexe interne processen
 • Je hebt kennis van en ervaring met HR en wil daarin beleid ontwikkelen  
Kernwaarden

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel, verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden wij

Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur) voor een periode van een jaar, met uitzicht op verlenging. Salarisindicatie: schaal 10, min. € 4.080 – max. € 5.828 (bij een 40-urige werkweek).

Solliciteren 

Spreekt dit je aan? Stuur dan uiterlijk 17 januari 2022 je motivatie en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Conny Brak, via directieassistent Farida el Foris.

Did you find this information useful?