Vacature Junior Adviseur Creative Europe Desk Cultuur (M/V/X)

Vacature Junior Adviseur Creative Europe Desk Cultuur (M/V/X)

Voor de Creative Europe Desk zoeken wij een Junior Adviseur Cultuur voor 32u p/w. Reageren kan t/m 19 december.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

DutchCulture is zo spoedig mogelijk op zoek naar een Junior Adviseur Creative Europe Desk Cultuur (M/V/X) voor 32 uur per week

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur, liefst met ervaring in de sector? Kun je je complexe informatie makkelijk eigen maken en deze omzetten in goed leesbare teksten of persoonlijk delen met makers die op zoek zijn naar informatie over bijvoorbeeld subsidies? Vind je het fijn om mensen met elkaar te verbinden, en beweeg je je makkelijk in verschillende internationale, sociale en maatschappelijke omgevingen? Kun je goed organiseren en schrik je er niet voor terug om voor een volle zaal te spreken? En bovenal, ben je een betrokken collega die het hoofd koel houdt in een dynamische omgeving en met wie fijn samen te werken valt?

Wat ga je doen?

Een typische dag bij DutchCulture zou er zomaar zo uit kunnen zien: in de ochtend stap je binnen in ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam (als corona het toelaat). Je pakt een kop koffie en praat met een paar collega’s na over het event van gisteren dat je mede hebt georganiseerd. Jij hebt voor regionale makers en organisaties in Nederland een mooi programma mee-bedacht en uitgevoerd, met verschillende ervaringsdeskundigen en experts om ze te helpen bij hun internationale ambities. Zelf heb je een korte presentatie gehouden over het Creative Europe programma en wat daarbinnen de mogelijkheden zijn. Nadat je een plekje aan een bureau hebt gevonden begin je aan het verslag van dit evenement voor de website. Daarna verzamel je de nieuwe open calls vanuit het Creative Europe programma die zijn binnengekomen en plaats je deze online. Na de gezamenlijke lunch aan onze keukentafel maak je een opzet voor de enquête aan de deelnemers van het afgelopen event en stem je deze af met collega’s. Daarna je het adviesgesprek voor dat je later op de dag hebt met een maker die meer informatie wil over Europese subsidies. Aan het eind van de dag heb je nog een online meeting met een aantal Creative Europe Desks in andere landen en andere internationale organisaties, over een nieuwe Europese samenwerking of conferentie die op stapel staat. En het is niet ondenkbaar dat we daarna met zijn allen wat drinken in onze Tuinkamer, wanneer dat weer fysiek kan. Lijkt je dit wat? Lees dan nog even verder, want er volgt nog een stukje theorie (ook dat hoort bij wat we doen; information is key).

Het team

Je maakt deel uit het Team Mobility & Advice. Dit is DutchCulture’s adviesorgaan voor internationale mobiliteit, kunstenaarsresidenties en het Creative Europe programma. Het team bestaat uit een teamhoofd, twee medewerkers Creative Europe Cultuur, twee medewerkers Creative Europe MEDIA, drie medewerkers voor TransArtists (residenties) en een medewerker voor het Mobility Info Point (internationale mobiliteit).

Wat is de Creative Europe Desk?

Creative Europe is het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector. De nieuwe beleidsperiode loopt van 2021-2027. Het programma bestaat uit twee subprogramma's: Cultuur en MEDIA. Daarnaast heeft het een subsidieregeling voor cross-sectorale projecten. Ook de Culturele Hoofdstad van Europa, het Europees Erfgoedlabel en een aantal culturele prijzen van de Europese Unie vallen onder Creative Europe. Met een budget van 2,4 miljard euro voor zeven jaar steunt het programma de culturele en creatieve sector in Europa: concurrerender, groener, digitaler en inclusiever dan ooit.

Je taken
 • Je zorgt voor meer zichtbaarheid van het subsidieprogramma Creative Europe Cultuur in Nederland, zodat zoveel mogelijk makers hier gebruik van kunnen maken
 •  Je onderzoekt de mogelijkheden voor verbinding tussen de Nederlandse en Europese cultuursector en draagt actief ideeën aan om deze te versterken
 • Je informeert en adviseert over de mogelijkheden van Creative Europe voor (potentiële) subsidieaanvragers (makers en organisaties)
 • Je ontwikkelt, samen met je collega’s van de Creative Europe Desk, nieuwe diensten en producten voor de uitvoering van het programma  
 • Je organiseert, produceert en presenteert tijdens workshops, informatiesessies en netwerkactiviteiten
 • Je ondersteunt de (online) communicatie van het programma via diverse platformen
Wat breng je mee?
 • Je hebt een relevante opleidingsachtergrond
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring, bij voorkeur in de cultuursector en/of op Europees niveau
 • Je hebt een (internationaal) netwerk in het culturele veld of bent bereid en in staat je dat heel snel eigen te maken
 • Je hebt uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheden.
 • Je kunt goed organiseren en houdt ervan mensen te verbinden
Kernwaarden

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden wij

Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) voor een periode van een jaar, met uitzicht op verlenging. Salarisindicatie: min. € 2427 – max. € 3467 bij een 40-urige werkweek.

Solliciteren 

Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 19 december 2021 je motivatiebrief en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Jelle Burggraaff.

Did you find this information useful?