|
Image
Image
Yvonne Gaakeer
Role
Business Operations
Email
y.gaakeer [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jeroen van Waardenberg
Role
Head of Communication & Marketing
Email
j.vanwaardenberg [at] dutchculture.nl
 

Vacature: Projectleider Productie (M/V/X), 0,8 fte

Vacature: Projectleider Productie (M/V/X), 0,8 fte

Voor ons productieteam zoeken wij per direct een Projectleider Productie (M/V/X) voor 32 uur per week.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en Nederlandse ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons productieteam zoeken wij per direct een projectleider (M/V/X) voor 32 uur per week.

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur en beheers jij productiewerk over de volle breedte van het spectrum? Ben je een flexibele teamspeler die kan multitasken, verschillende rollen kan aannemen, processen kan overzien en deadlines kan bewaken? Lees dan vooral nog even door.

Het team

Productie is een belangrijk onderdeel binnen DutchCulture. Het team is verantwoordelijk voor alle facetten van de productie van events en bijeenkomsten, met verschillende vormen, groottes en doelstellingen. We organiseren bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, inspirerende programma’s en buitenlandse bezoekersprogramma’s en werken nauw samen met musea, festivals en cultuurhuizen.

Het team telt in totaal vier medewerkers en maakt deel uit van het Service Team, aangestuurd door het hoofd Financiën en Organisatie. Het productieteam werkt nauw samen met de andere teams binnen DutchCulture: Internationaal Cultuurbeleid, Mobiliteit & Advies en Communicatie & Marketing. Het dynamische karakter van de productieactiviteiten zorgt voor veel uitdaging en afwisseling in taken en verantwoordelijkheden.  

Een dag bij DutchCulture

In de ochtend trek je de deur open van ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam. Je pakt een kop koffie of thee en praat met collega’s na over het evenement dat jullie de vorige dag hebben geproduceerd. Vervolgens neem je samen met het productieteam de planning door van de aankomende activiteiten. Je schuift daarna aan bij de kick-off meeting van een nieuw, groot congres dat DutchCulture organiseert. Daarin overleg je met collega’s van de inhoudelijke teams en Communicatie & Marketing over de inhoud en het proces, waarbij jij verantwoordelijk bent voor alle productionele aspecten. Zo ga je op zoek naar een geschikte locatie en boek je vluchten en hotels voor buitenlandse gasten. Omdat het congres tevens online te volgen is, regel je ook alle technische aspecten die daarbij komen kijken. In de middag ga je aan de slag met een briefing, speeddate-schema en draaiboek voor de nieuwe editie van DutchCulture on Tour, het event waarbij makers en organisaties in een specifieke regio worden geïnformeerd over internationale culturele samenwerking. En het is niet ondenkbaar dat we aan het eind van de dag met zijn allen wat drinken in onze tuin.

Wat ga je doen?
 • Je voert regie op de voorbereiding en uitvoering van productionele activiteiten, van de opstart tot en met de afronding
 • Je verzorgt de logistieke organisatie van variërende events en bijeenkomsten
 • Je maakt, bewaakt en volgt de productieplanning  
 • Je maakt, beheert en bewaakt de productiebegroting van specifieke events
 • Je registreert (productionele) activiteiten in het CRM-systeem
 • Je bent het aanspreekpunt voor externe partners op het gebied van productionele samenwerking  
 • Je bent verantwoordelijk voor het (technisch) hosten en uitvoeren van online events
 • Je draagt bij aan het creëren van nieuwe programmaformats
 • Je draagt bij aan het relatiemanagement met stakeholders
Wat breng je mee?
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met productiewerk, toegespitst op de organisatie van events en bijeenkomsten
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je hebt kennis van en ervaring met digitale kanalen, -middelen en -platforms, zowel technologisch als communicatief  
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend en service- en oplossingsgericht
 • Je bent goed in staat om zelfstandig te werken, maar bent ook echt een teamplayer
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur
 • Je bent een constructieve gesprekspartner voor diverse stakeholders
 • Je hebt een flexibele, hands-on instelling
 • Je kunt je makkelijk aanpassen aan wisselende omstandigheden en omgevingen en bent in staat buiten de gebaande paden te denken
Kernwaarden

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we

Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) voor een periode van een jaar, met uitzicht op verlenging. Salarisindicatie afhankelijk van je ervaring in schaal 6 of 7: min. € 2475,- , max. € 3908,- bij een 40-urige werkweek. Verder bieden we een plek binnen een internationale, diverse, dynamische en ambitieuze organisatie in hartje Amsterdam met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Solliciteren

Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 31 juli je motivatie en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen van Waardenberg.

Did you find this information useful?