Cinekid 2020

Photo: Cinekid
 

Vacature: stagiair(e) redactie en communicatie

DutchCulture is per 1 februari 2021 op zoek naar een enthousiaste, leergierige stagiair(e) redactie/communicatie (24-32 uur) die van aanpakken houdt.
8 December 2020

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen wij in eerste instantie voor het Nederlandse culturele veld en de diplomatieke posten wereldwijd. Daarnaast werkt DutchCulture voor diverse overheden en het internationale culturele veld. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

DutchCulture is per 1 februari 2021 op zoek naar een stagiair(e) redactie/communicatie (24-32 uur)

Communicatie is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van DutchCulture. We bedienen diverse (inter)nationale doelgroepen en hebben meerdere taken, wat de communicatie niet alleen interessant maar ook uitdagend maakt. Daarnaast hebben we een gloednieuw communicatieteam en zijn we bezig met het opstellen van een strategisch communicatieplan. Er is bij DutchCulture dus genoeg te ondersteunen en te leren voor een enthousiaste, leergierige en zelfstandige aankomend professional.

Taken
 • Je gaat aan de slag met het schrijven en in het cms plaatsen van (Engelstalige) artikelen voor het online magazine. Dit kunnen interviews, verslagen of nieuwsberichten zijn. Ook help je bij het maken en plaatsen van artikelen voor de slider van de homepage. Je draagt daarnaast zelf actief ideeën aan voor alle content en mediakanalen.
 • Je verzorgt samen met de social-mediamanager de social-mediaberichten voor onze eigen artikelen en eventueel voor content van externe partners, en houdt reacties en evt statistieken bij. Ook denk je mee over en help je bij het opzetten van (online) campagnes.
 • Je denkt mee over het aanscherpen van de redactieformule en communicatieplan, en werkt eventueel plannen/formats uit.
 • Je voert diverse bureautaken uit, zoals het verzorgen van nieuwsbrieven en mailings, beeldmateriaal zoeken en archiveren, redactievergaderingen notuleren, bijhouden van de stagehandleiding, updaten van persbestanden.
 • Je voert diverse hand- en spandiensten uit, zoals ondersteuning bij (online) evenementen.
 • Er is daarnaast voldoende ruimte voor een eigen leertraject of (afstudeer)onderzoek, dat tevens relevant is voor DutchCulture. Bijvoorbeeld: helpen bij een doelgroepenonderzoek, mee helpen opzetten en interpreteren van analytics en statistieken of een campagne voor een bepaald project opzetten. Ook een inhoudelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Dit onderwerp bepaal je samen met het teamhoofd.
Team

Je werkt voor het nieuwe team Communicatie & Marketing. In de dagelijkse werkzaamheden word je aangestuurd door het teamhoofd.

Wat vragen we
 • Een opleiding op minimaal hbo-niveau, liefst op het gebied van journalistiek, kunst en cultuur en/of communicatie.
 • Een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt, in elk geval in het Nederlands, maar liefst ook nog in het Engels.
 • Een ondernemende en nieuwsgierige persoonlijkheid met een goed analytisch vermogen.
 • De wens om jezelf continu te ontwikkelen en het vermogen in een dynamische werkomgeving te presteren.
 • Iemand met een grote liefde voor kunst en cultuur. Het is absoluut een pre als je hier ook inhoudelijke kennis van hebt.
 • Kunnen werken met een cms en kennis van de programma’s Agorapulse en MailChimp is een pre.
Competenties

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we
 • Een aanstelling voor 24-32 uur voor 5 tot 6 maanden per februari 2021.
 • Een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (40 uur).
 • Een plek binnen een internationale, dynamische en ambitieuze organisatie met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector.
Solliciteren

Wij werken met een gevarieerd gezelschap aan mensen van diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging. Heb je interesse in de functie?

Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 3 januari 2021 een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht. 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Lonneke Bär.