|
Image
Image
Conny Brak
Role
Director Finance and Organisation
Email
c.brak@dutchculture.nl
 

Vacature Teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie

Vacature Teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie

Dutchculture is op zoek naar een Teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie (32u) per 1 juli 2021

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. We werken voor het culturele en het creatieve veld, overheden, Nederlandse diplomatieke posten en andere professionals met internationale ambities. Wij zijn ervan overtuigd dat internationale culturele samenwerking een motor is om te komen tot artistieke ontwikkeling, vruchtbare internationale relaties en duurzame ontwikkelingsdoelen. We staan voor het belang van samenwerking en uitwisseling op basis van wederkerigheid, inclusiviteit en duurzaamheid. We geven informatie en advies aan de culturele sector. We organiseren (digitale) evenementen in binnen- en buitenland en ondersteunen de overheid bij de uitvoering van het internationaal cultuurbeleid.

Voor ons team ICB & Coördinatie zoeken wij een:

Teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie (0,8 fte)

Profiel

Wij zijn op zoek naar een teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie. Deze functie verlangt een professional met aantoonbare kennis van en ervaring met het internationale culturele domein. Je geeft leiding aan een team van landenadviseurs en erfgoedexperts,  je bent verantwoordelijk voor data-analyse en de monitoring van activiteiten. Je bent een schakel tussen DutchCulture en de Ministeries van OCW en BZ en een verbinder van de belangrijke samenwerkingspartners, zoals de rijksfondsen, de ondersteunende instellingen en de cultureel attachés van posten in het buitenland.  Daarbij onderscheid jij je met een inhoudelijk visie op de ontwikkeling van internationale culturele samenwerking.

Team ICB & Coördinatie

Het team Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie is een van de twee inhoudelijke teams van DutchCulture. Het team zorgt ervoor dat DutchCulture haar rol als kloppend en coördinerend hart voor het Nederlands ICB kan waarmaken. Onze adviseurs onderhouden continu contact met de relevante diplomatieke posten wereldwijd en de andere ICB-partners, zodat de uitvoering van het beleid goed afgestemd wordt. Het team verzamelt en analyseert gegevens van de aanwezigheid van Nederlandse makers in het buitenland. We delen onze kennis en ons netwerk met het Nederlandse en internationale culturele veld, zodat zij optimaal profiteren van alle kansen binnen het internationaal cultuurbeleid.

Wat vragen wij
  • Ruime ervaring in een leidinggevende functie binnen een internationale context
  • Inspirerend, creatief en hands-on meewerkend voorman/vrouw 
  • Aantoonbare ervaring in samenwerking met ministerie(s) en posten 
  • Grondige kennis van het functioneren van de overheid
  • Een uitstekend en relevant netwerk binnen de culturele sector
  • Ervaring in het leidinggeven aan een team van professionals met verschillende achtergronden
  • Een uitstekende beheersing van minimaal de Engelse en de Nederlandse taal 
  • Kennis van monitor- en evaluatieprocessen
  • Werkervaring in het buitenland is een pre
Competenties

DutchCulture hecht als organisatie waarde aan de volgende codes, die uiteraard ook voor het teamhoofd ICB & Coördinatie gelden: je bent flexibel verantwoordelijk, je werkt servicegericht samen, je bent omgevingssensitief. Het teamhoofd moedigt aan en ondersteunt de medewerkers.

Plaats in de organisatie

Het teamhoofd maakt deel uit van het Managementteam, geeft leiding aan het team ICB & Coördinatie (11 medewerkers) en rapporteert aan de directeur/bestuurders. Bij DutchCulture werken momenteel 40 medewerkers (28 fte).

Wat bieden wij

Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek). Deze functie is ingeschaald op basis van het functiehuis en volgens het salarissysteem van DutchCulture en valt in schaal 9: min. € 3545 – max. € 5065. 

Reacties en informatie

Wij werken met een gevarieerd gezelschap aan mensen van diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging. Heb je interesse in de functie? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 23 mei een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Conny Brak.