Joram Willink van BIND is Producer on the Move in Cannes 2019

Joram Willink van BIND is Producer on the Move in Cannes 2019

MEDIA

Filmproducent Joram Willink is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (14 – 25 mei 2019).

Joram Willink richtte in 2007 samen met collega-producent Piet-Harm Sterk het productiebedrijf BIND op. Zijn prijswinnende producties omvatten o.a. Gluckauf van Remy van Heugten en de tv-film Alles mag van Steven Wouterlood, evenals Wouterlood ’s MEDIA-gesteunde speelfilm Mijn bijzonder rare week met Tess die op de Berlinale in 2019 in première ging.

Momenteel werkt Joram aan de postproductie van The Judgement van Sander Burger en zoekt hij financiering voor van Heugten's speelfilm Mascot

Joram.jpg


European Film Promotion

Het MEDIA-gesteunde Producers on the Move-platform wordt jaarlijks georganiseerd door European Film Promotion (EFP) tijdens het Filmfestival van Cannes.  Joram Willink is één van de 20 getalenteerde en veelbelovende Europese producenten die door EFP en haar nationale lid-organisaties (in Nederland: EYE-International) zijn geselecteerd voor het netwerk-evenement. Gedurende vijf dagen zal de exclusieve groep deelnemen aan een speciaal voor hen opgezet programma met als doel het stimuleren van internationale co-producties, door middel van de uitwisseling van ervaringen en het opbouwen en vergroten van internationale netwerken.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder anderen Frank Hoeve van Baldr Film (2018), Julius Ponten van New Amsterdam Film Company (2017), Janneke Doolaard van Doxy Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), David Bijker van Bijker Film & TV (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van OAK Motion Pictures (2012) en Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011).