Vacature: stagiair(e) communicatie & redactie

Vacature: stagiair(e) communicatie & redactie

DutchCulture is per september op zoek naar een stagiair (v/m/x) communicatie & redactie voor 24-32 u per week, voor 5-6 maanden. Reageren kan t/m 8 augustus.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werkt DutchCulture voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking. 

DutchCulture is per 1 september 2021 op zoek naar een:   

Stagiair(e) communicatie/redactie (24-32 uur)  

Communicatie is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van DutchCulture. We bedienen diverse (inter)nationale doelgroepen en hebben meerdere taken, wat de communicatie niet alleen interessant maar ook uitdagend maakt. Daarnaast hebben we een gloednieuw communicatieteam met een net zo nieuw strategisch communicatieplan. Er is bij DutchCulture dus genoeg te ondersteunen en te leren voor een enthousiaste, leergierige en zelfstandige aankomend professional.  

Taken
 • Je gaat aan de slag met het schrijven en in het cms plaatsen van (Engelstalige) artikelen voor het online magazine. Dit kunnen interviews, verslagen of nieuwsberichten zijn. Ook help je bij het maken en plaatsen van artikelen voor de slider van de homepage. Je draagt daarnaast zelf actief ideeën aan voor alle content en mediakanalen. 

 • Je verzorgt samen met de redactiecoördinator de social-mediaberichten voor onze eigen content en eventueel voor die van externe partners, en houdt reacties en evt. statistieken bij.  

 • Je denkt mee over het aanscherpen van de redactieformule en het opzetten van (online) campagnes en werkt eventueel plannen/formats uit.  

 • Je voert diverse bureautaken uit, zoals het verzorgen van nieuwsbrieven en mailings, beeldmateriaal zoeken en archiveren, redactievergaderingen notuleren, bijhouden van de stagehandleiding, updaten van persbestanden. 

 • Je voert diverse hand- en spandiensten uit, zoals ondersteuning bij (online) evenementen.  

 • Er is daarnaast voldoende ruimte voor een eigen leertraject of (afstudeer)onderzoek, dat tevens relevant is voor DutchCulture. Bijvoorbeeld: helpen bij een doelgroepenonderzoek, mee helpen opzetten en interpreteren van analytics en statistieken of een campagne voor een bepaald project opzetten. Ook een inhoudelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Dit onderwerp bepaal je samen met het teamhoofd. 

Team

Je werkt voor het nieuwe team Communicatie & Marketing. In de dagelijkse werkzaamheden word je aangestuurd door het teamhoofd.  
 

Wat vragen we
 • Een opleiding op minimaal hbo-niveau, liefst op het gebied van journalistiek, kunst en cultuur en/of communicatie. 

 • Een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt, in elk geval in het Nederlands, maar liefst ook nog in het Engels. Het is een pre als je schrijfervaring hebt. 

 • Een ondernemende en nieuwsgierige persoonlijkheid met een goed analytisch vermogen. 

 • De wens om jezelf continu te ontwikkelen en het vermogen in een dynamische werkomgeving te presteren. 

 • Iemand met een grote liefde voor kunst en cultuur. Het is absoluut een pre als je hier ook inhoudelijke kennis van hebt.  

 • Kunnen werken met een cms (Drupal) en kennis van de programma’s Agorapulse en/of MailChimp zijn mooi meegenomen. 

 • Voorwaarde voor deze stage is dat je ingeschreven staat aan een Nederlandse of buitenlandse erkende hogeschool of universiteit. 

Competenties

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief. 

Wat bieden we
 • Een aanstelling voor 24-32 uur voor 5 tot 6 maanden per september 2021.

 • Een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (40 uur).

 • Een plek binnen een internationale, dynamische en ambitieuze organisatie met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector.

Solliciteren 

Wij werken met een gevarieerd gezelschap aan mensen van diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging. Spreekt dit en de vacature je aan? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 8 augustus 2021 een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Communicatie & Marketing Jeroen van Waardenberg.