Still uit de voorstelling Ta'Sakena

Culture Talk: Taboe & Theater – ervaringen uit Egypte

Hoe adresseer je taboes in theater? Nada Sabet vertelt over haar ervaringen in Egypte.
15 november 2018

In Egypte praten over depressie? Vergeet het maar. Mentale problemen zijn taboe. Nada Sabet maakte er een voorstelling over.

Nada Sabet is een Egyptische theatermaakster. Sinds de revolutie in Egypte in 2011 produceert en regisseert zij met haar organisatie Noon Creative Enterprise theaterstukken en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze mixt verschillende stijlen en behandelt taboe-onderwerpen op een humoristische manier waarbij ze de grenzen van haar publiek opzoekt.

Tijdens deze CultureTalk zal Nada dieper ingaan op haar recente voorstelling Ta’Sakena. Ta’Sakena is een voorstelling over moederschap dat wordt verstoord door depressie. Twaalf vrouwen met verschillende mentale en fysieke beperkingen kwamen wekelijks bij elkaar tijdens een workshop in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Cairo. Samen creëerden ze hun verhaal, en gaven het aan drie actrices om op het toneel ten gehore te brengen.

Mentale problemen, zoals depressie, is een taboe-onderwerp in Egypte. Je praat er niet over. Hoe verwerk je dit dan in een theaterstuk? Wat waren de reacties van het publiek? En waar moet jij, als Nederlandse artiest of theatermaker, op letten als je aan de slag wilt met maatschappelijke onderwerpen in een ander land?

Deze en andere vragen zal Nada proberen te beantwoorden. Ze hoort ook graag ervaringen van anderen. Heb je iets te vertellen of ervaringen te delen? Kom dan vooral langs!

Aanmelden voor de Culture Talk graag via een e-mail naar Wladimir Riphagen. Alvast meer weten over samenwerken met Egypte? Lees er hier meer over. 
 
Datum: donderdag 15 november 2018
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: DutchCulture, Herengracht 474, Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden bij Wladimir Riphagen (w.riphagen@dutchculture.nl)
Voertaal: Engels

Discipline: 
Event type: 
Keywords: 
artist talk
Cultural Exchange
Emancipation