Buitengaats 2016 (ontwerp: Catalogtree)

Buitengaats

Buitengaats is een unieke database waarin DutchCulture de gegevens verzamelt van Nederlandse culturele activiteiten in het buitenland in alle kunstdisciplines.

Buitengaats biedt een overzicht van de internationale activiteiten van culturele organisaties en kunstenaars uit Nederland. Het is ook een belangrijke bron voor uitspraken over de internationale reikwijdte van kunst en cultuur uit Nederland.

In Buitengaats registreren we optredens, tournees, voorstellingen, tentoonstellingen, bruiklenen, publicaties, workshops, residencies en vertoningen. De oudste activiteiten in Buitengaats dateren uit 1999.

Samenstelling
Voor de samenstelling van Buitengaats werken we samen met een grote groep informanten, waaronder de sectorinstituten, de cultuurfondsen, de Nederlandse ambassades en consulaten en heel veel culturele organisaties.

Rijke bron van gegevens
Ieder jaar maken we een algemeen overzicht van Nederlandse culturele aanwezigheid in het buitenland, de zogeheten Buitengaatsanalyse. Dit overzicht bevat onder andere een Landen Topvijftig en een overzicht van sectoren en frequent travellers.

Op verzoek maken we ook specifieke overzichten, bijvoorbeeld per land of sector. Daarnaast gebruiken we de data in Buitengaats voor onderzoek en verkenningen.