|
Image
Afbeelding
Sophie Logothetis
Role
Advisor - Europe for Citizens & EUNIC
Email
s.logothetis@dutchculture.nl

EUNIC Nederland

EUNIC Nederland

EUNIC Nederland is het Nederlandse cluster van EUNIC, (the European Union of National Institutes for Culture). EUNIC streeft ernaar om Europese integratie en cultuurdiplomatiek te versterken, door middel van intensieve culturele samenwerking. De organisatie bestaat uit verschillende nationale cultuurinstituten en andere culturele vertegenwoordigers uit alle 27 EU-lidstaten en daarbuiten. Deze vormen samen een netwerk van lokale samenwerkingsverbanden tussen cultuurinstituten (‘clusters’), en een overkoepelende vergadering, EUNIC Heads.

Het EUNIC Netherlands cluster is in 2009 opgezet door het Goethe-Institut, de British Council, Institut Français en Sica (de voorganger van DutchCulture). Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een actief cluster met meer dan twintig leden. Onder andere organiseert het jaarlijks de Europese Literatuurnacht en de Dag van de Europese Talen.

DutchCulture is op verschillende manier bij EUNIC betrokken. Binnen EUNIC Netherlands is DutchCulture de Nederlandse vertegenwoordiging, en ook verantwoordelijk voor het secretariaat van het cluster. Op internationaal niveau is DutchCulture het Nederlandse lid van EUNIC Heads, en het ‘Focal Point’ (aanspreekpunt) voor Nederlandse vertegenwoordiging in clusters in het buitenland.

Lees meer over EUNIC op https://www.eunicglobal.eu/ of email s.logothetis@dutchculture.nl

 

 

eunic_netherlands_web.png