11 april 2018

LUX Film Prijs 2017 in EYE: 120 BPM en Sámi Blood (vrij entree)

Woensdag 8 november 2017 om 19.30 uur in EYE, Amsterdam. Kom ook!

Creative Europe MEDIA nodigt filmliefhebbers van harte uit voor een speciale vertoning van LUX Film Prijs finalist 120 BPM (regisseur Robin Campillo) in EYE (Amsterdam) op woensdag 8 november 2017 om 19.30 uur. Vanaf 18.30 uur bent u welkom voor een drankje in de foyer. 120 BPM is één van de drie genomineerde films voor de LUX Film Prijs van het Europees Parlement. Voorafgaand om 16.30 uur bent u tevens van harte welkom bij de vertoning van de andere LUX Film Prijs finalist Sámi Blood.

Debat 120 BPM
Na de film 120 BPM op 8 november in EYE volgt een debat met de acteurs Nahuel Pérez Biscayart en Arnaud Valois, onder leiding van filmjournalist Hugo Emmerzael. Het publiek uit heel Europa wordt uitgenodigd om via Twitter (#luxprize) mee te praten over de film.

De LUX Film Prijs wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door het Europees Parlement en is in het leven geroepen om zowel de distributie van Europese films als het Europese debat over belangrijke maatschappelijke kwesties te bevorderen. Tot december van dit jaar kunnen bioscoopliefhebbers de genomineerde films zien op filmfestivals en bioscopen in alle 28 EU-lidstaten. Om dit mogelijk te maken verzorgt het Europees Parlement voor de lidstaten de ondertiteling in 24 talen.

De drie finalisten van de LUX Film Prijs zijn:

  • 120 BPM  (Robin Campillo - Frankrijk)
  • Sámi Blood (Amanda Kernell - Zweden, Noorwegen, Denemarken)
  • Western (Valeska Grisebach - Duitsland, Bulgarije, Oostenrijk)

Op 8 november draaien 120 BPM en Sámi Blood (met Nederlandse ondertiteling) in EYE (Amsterdam), waarvoor u bent uitgenodigd. Op 9 en 10 november worden Western en Sámi Blood in Bozar (Brussel) vertoond. De drie films zijn simultaan te zien in meerdere bioscopen in Europa.

De uiteindelijke winnaar van de LUX Film Prijs wordt op 14 november in Strasbourg bekend gemaakt.

Klik hier voor een gratis ticket voor 120 BPM op 8 november in EYE
(maximaal twee vrijkaarten per persoon, zolang de voorraad strekt)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
120 BPM won de Grote Juryprijs en de FIPRESCI-persprijs in Cannes, een teder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de woelige strijd voor erkenning en de rechten van HIV-patiënten in de vroege jaren 90 in Parijs.

...verpletterend...voortreffelijk...bijzondere balans tussen een politiek geëngageerde film en een intieme, persoonlijke vertelling...Je leert ze kennen, begrijpen en ten slotte liefhebben...Je begrijpt de hartstocht... (**** NRC Handelsblad)

Lees meer over de film en bekijk de trailer op de website van EYE.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sámi Blood in EYE
Op 8 november om 16.30 uur bent u tevens van harte welkom bij de vertoning van finalist Sámi Blood. Klik hier voor meer informatie en gratis tickets.