9 mei 2018

Vacature adviseur Suriname en Zuid-Afrika

Kom jij ons team versterken?

Tropenmuseum, tentoonstelling Fashion Cities Africa

DutchCulture stimuleert en realiseert internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend is, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen.

DutchCulture is per 1 juli op zoek naar een:  

Adviseur Suriname en Zuid-Afrika  - 0,7 fte 

Als adviseur kom je te werken in het team ICB & Coördinatie dat zorgt voor efficiënte en effectieve internationale culturele samenwerking. Wij leggen verbindingen tussen het culturele veld en de uitvoerders van het internationaal cultuurbeleid. We dragen bij aan de monitoring en evaluatie van beleid en leveren een actieve bijdrage aan beleidsvorming door het signaleren en analyseren van internationale ontwikkelingen. Ook beheren wij Buitengaats, het overzicht van Nederlandse culturele activiteiten in het buitenland.

Taken 
-    Adviseur voor fondsen, instellingen, diplomatieke posten en culturele veld over Suriname en Zuid-Afrika;
-    Ondersteunen van de uitvoering van het internationaal cultuurbeleid met Suriname en Zuid-Afrika;
-    Monitoren van de internationale culturele samenwerking met Suriname en Zuid-Afrika;
-    Onderhouden van de digitale informatievoorzieningen over Suriname en Zuid-Afrika;
-    Begeleiden van Surinaamse en Zuid-Afrikaanse bezoekers in Nederland.

Functievereisten
Wij verwachten een relevante opleiding op minimaal HBO niveau, minimaal 3 jaar relevante werkervaring en ervaring in een internationale en culturele context. Je beschikt over uitstekende landenkennis van Suriname en/of Zuid-Afrika en hebt een relevant netwerk. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een voorwaarde. 

Competenties 
Medewerkers bij DutchCulture zijn resultaatgericht, coöperatief, flexibel, omgevingsbewust en klantgericht. 

Wij bieden    
Wij bieden een aanstelling voor 0,7 fte in eerste instantie voor 1 jaar. Deze functie is ingeschaald, op basis van het functiehuis en salarissysteem van DutchCulture, als programmamedewerker (min € 2750 – max € 3600 bij een 40-urige werkweek). 

Reacties en informatie 
Schriftelijke reacties bestaande uit een motivatiebrief en CV kunnen tot uiterlijk 21 mei worden gezonden aan: DutchCulture, t.a.v. Roos van Dorp, e-mail: office@dutchculture.nl. Voor meer informatie over de functie kunt u vanaf 14 mei contact opnemen met Anouk Fienieg tel 020-6164225.