|
Image
Afbeelding
Yvonne Gaakeer
Role
Business Operations
Email
y.gaakeer [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Jeroen van Waardenberg
Role
Head of Communication & Marketing
Email
j.vanwaardenberg [at] dutchculture.nl
 

Vacature Stagiair Redactie en Communicatie (M/V/X)

Vacature Stagiair Redactie en Communicatie (M/V/X)

Voor onze communicatieafdeling zoeken wij een stagiair (M/V/X) voor 32-40 uur per week vanaf september 2022.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor onze communicatieafdeling zoeken wij een stagiair (M/V/X) voor 32-40u. per week vanaf september 2022.

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur en heb je interesse in verschillende culturele, sociale en internationale omgevingen? Vind je het leuk om goed leesbare Nederlandse en Engelse teksten te schrijven of wil je dat juist beter leren? Vind je het fijn om samen te werken in een divers team en switch je hierbij gemakkelijk tussen verschillende taken? Ben je nieuwsgierig, een aanpakker en wil je alles leren over het communicatievak binnen de kunst- en cultuursector? Lees dan vooral nog even door.

Het team

Communicatie is een belangrijk onderdeel binnen DutchCulture. We bedienen verschillende (inter)nationale doelgroepen, zoals individuele kunstenaars en makers, ambassades en culturele organisaties. We hebben meerdere taken, zoals het verzorgen van marketingcampagnes voor evenementen, content publiceren voor ons online magazine, de social media en nieuwsbrieven. We werken nauw samen met andere teams binnen DutchCulture om te zorgen dat alle activiteiten voldoende publiciteit krijgen, wat zorgt voor veel afwisseling in taken en je een goed kijkje in de keuken van al onze rollen en activiteiten geeft. Daarnaast maakt het onze werkzaamheden niet alleen interessant maar ook uitdagend. Er is bij DutchCulture dus genoeg te ondersteunen en te leren voor een enthousiaste, leergierige en zelfstandige aankomend professional.  

Een dag bij DutchCulture

Een typische dag bij DutchCulture als stagiair ziet er ongeveer als volgt uit: in de ochtend trek je de deur open van ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam. Je pakt een kop koffie en praat met een paar collega's over de events en programma's die aan de gang zijn. Jullie kijken samen wat er eventueel nog op social media gedaan kan worden voor een extra publiciteitsboost, of wanneer het artikel hierover online moet. Nadat je een plekje aan een bureau hebt gevonden neem je samen met je stagebegeleider door wat er die dag en eventueel de komende dagen gedaan moet worden. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het introduceren van een nieuw event voor New Generations: een programma waarin we de doelgroep jonge makers aan het verkennen zijn. Je denkt mee over wat er nog nodig is op het gebied van communicatie en stelt hier met je collega's een plan voor op. Daarna is het tijd voor het wekelijkse teamoverleg waar jij voor notuleert. Na de gezamenlijke lunch aan onze keukentafel schrijf je socials voor een nieuwsbericht dat je gisteren in het cms hebt geplaatst, begin je aan een kort artikeltje voor onze slider op de homepage en maakt een opzet voor een nieuwsbrief of een mailing die er deze week uit moet. Daarna leg je je geschreven teksten voor aan de eindredacteur en bespreek je hoe en wanneer de content online gaat. En het is niet ondenkbaar dat we daarna met zijn allen wat drinken in onze Tuinkamer.

Wat ga je doen?
 • Je schrijft (Engelstalige) artikelen voor het online magazine en plaatst deze in het cms. Dit kunnen interviews, verslagen of nieuwsberichten zijn. Ook help je bij het maken en plaatsen van artikelen voor de slider van de homepage. Je draagt daarnaast zelf actief ideeën aan voor alle content en mediakanalen.
 • Je bedenkt, schrijft en plaatst (na goedkeuring) social-mediaberichten voor onze eigen artikelen en eventueel voor externe partners.
 • Je denkt mee over het aanscherpen van de redactieformule voor het magazine en communicatieplannen voor campagnes, en werkt eventuele plannen/formats uit.  
 • Je voert diverse bureautaken uit, zoals het verzorgen van nieuwsbrieven en mailings, beeldmateriaal zoeken en archiveren, vergaderingen notuleren, bijhouden van de stagehandleiding, updaten van persbestanden.
 • Je voert diverse hand- en spandiensten uit, zoals ondersteuning bij (online) evenementen.  
 • Er is daarnaast voldoende ruimte voor een eigen leertraject of (afstudeer)onderzoek, dat tevens relevant is voor DutchCulture. Bijvoorbeeld: helpen bij een doelgroepenonderzoek, mee helpen opzetten en interpreteren van analytics en statistieken of een campagne voor een bepaald project opzetten. Ook een inhoudelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Samen met het teamhoofd bespreek je wat bij jou en ons past.
Wat breng je mee?
 • Een opleiding liefst op het gebied van journalistiek, kunst en cultuur en/of communicatie. Het is een voorwaarde dat je nog ingeschreven staat bij een opleiding om bij ons stage te kunnen lopen.
 • Een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt in het Nederlands, maar liefst ook nog in het Engels.
 • Je neemt initiatief, wil graag leren, stelt vragen en bent niet bang voor een beetje dynamiek.
 • De wens om veel te leren, jezelf te ontwikkelen en het vermogen om snel te schakelen.
 • Een grote liefde voor kunst en cultuur. Het zeker een voordeel als je hier inhoudelijke kennis van hebt, en/of ervaring hebt met redactiewerkzaamheden.
Kernwaarden

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we

Wij bieden een stage voor 24-32 uur voor 5 tot 6 maanden per september 2022. Er geldt een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (40 uur). Verder bieden we een authentieke werkplek in hartje Amsterdam, een dynamische en internationale werkomgeving en een groep enthousiaste collega's die je graag van alles willen leren.

Solliciteren

Spreekt dit je aan en denk je bij ons veel te kunnen leren? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 15 juni een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.  

Voor inhoudelijke informatie over de stage kun je contact opnemen met teamhoofd Jeroen van Waardenberg.

Did you find this information useful?