Europa Uitgelicht - Europadag

Image
Afbeelding

Europa Uitgelicht - Europadag

Op 9 mei is het de Dag van Europa. Vier samen met DutchCulture de kracht van Europese samenwerking.
Date(s)

In de landen van de Europese Unie wordt op 9 mei stilgestaan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman een ambitieuze verklaring aflegde waarin hij voor een organisatie pleitte die later de voorloper bleek van wat we nu kennen als de Europese Unie.

Voor DutchCulture is deze dag aanleiding voor een bijeenkomst waarin we kijken naar wat Europa cultureel oplevert: Europa Uitgelicht.

Europa Uitgelicht biedt u de mogelijkheid gezichten achter Europa te zien en te spreken, samenwerkingspartners te ontmoeten, inspiratie op te doen en wegen naar financiering te vinden.

Het programma biedt keynotes van Mathieu Segers (auteur van onder meer De reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden, winnaar Prinsjesboekenprijs voor het beste Nederlandse politieke boek in 2013) en Bruno Felix (medeoprichter van Submarine, een van Nederlands meest toonaangevende mediaproductiebedrijven), een debat over de betekenis van Europa voor Nederland en viceversa en film.

De speeddate sessie is helaas volgeboekt.

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 9 mei 2014
Tijd: 13.30 - 17.00 uur, aansluitend netwerkgelegenheid
Locatie: VondelCS, Vondelpark 3 in Amsterdam
Toegang: gratis
Aanmelden .