Netwerken: Egypte, Marokko, Rusland en Turkije

Ziet u kansen voor culturele projecten met een maatschappelijke impact in Egypte, Marokko, Rusland of Turkije? Kom ook netwerken op 23 mei.

23 May 2017

In het Moroccan Center for Innovation and Social Entrepreneurship (Rabat) vond in 2016 een Mideast Creatives bijeenkomst plaats.

Heeft u speciale belangstelling voor Egypte, Marokko, Rusland of Turkije? Ziet u culturele kansen in een van die landen? Bijvoorbeeld door jongeren te betrekken bij theater, industrieel erfgoed om te vormen tot publieke trekpleisters of uitwisselingsprogramma’s op te zetten met lokale organisaties? Het ministerie van Buitenlandse Zaken/ICE en DutchCulture nodigen u graag uit voor een netwerkbijeenkomst op dinsdag 23 mei 2017.

Kom kennismaken met de culturele medewerkers van Nederlandse ambassades en consulaten in Egypte, Marokko, Rusland en Turkije. Zij zijn binnenkort in Nederland voor de aftrap van een onderdeel van het internationaal cultuurbeleid 2017-2020 dat wil bijdragen aan een veilige, rechtvaardige en toekomstbestendige wereld. Juist door samen te werken in projecten met een maatschappelijke impact.

Programma
17.00u Welkom door Cees de Graaff (directeur DutchCulture) en toelichting op doelstelling 2 van het internationaal cultuurbeleid 2017-2020 door Johan Verboom (ambassadeur culturele samenwerking, ministerie van Buitenlandse Zaken).
17.10u Culturele medewerkers van de posten geven een korte introductie van hun land. Met: Tsjeard Hoekstra en Dalia Dawoud (Caïro, Egypte), Fransijn Bulhof (Rabat, Marokko), Ida de Kat en Olga Grinkrug (Moskou, Rusland), Hans Wesseling en Victoria Lourik (St. Petersburg, Rusland), Cees van Beek (Ankara, Turkije) en Quirine van der Hoeven (Istanboel, Turkije).
17.30-19.00u Netwerkgelegenheid en borrel.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 23 mei 2017
Tijd: 17.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur)
Locatie: Springhouse, De Ruyterkade 128, Amsterdam
Toegang: gratis, graag wel even aanmelden bij DutchCulture