Trainingen voor filmprofessionals

Trainingen voor filmprofessionals

Deadlines voor Ace, The Animation Workshop, Cinekid Script LAB & Sources 2
MEDIA

Jaarlijks vinden er in heel Europa trainingen plaats gericht op AV professionals. Hieronder vindt u een overzicht van aankomende deadlines van enkele MEDIA-gesteunde trainingen.
Klik hier voor een overzicht van alle trainingen die MEDIA-steun ontvangen.

Ace producers - Series Special
Wanneer: 26 – 31 Oktober 2020
Waar: Brussel
Deadline: 1 juni 2020

Een praktijkgerichte workshop voor ervaren producenten die serie-ontwikkeling willen integreren in hun bedrijven en/of hun kennis willen verdiepen in het ontwikkelen en produceren van tv-dramaseries voor een internationaal publiek.

Voor de 6-daagse workshop worden 16 producenten geselecteerd, die elk een serie in ontwikkeling hebben. De ACE Series Special richt zich voornamelijk op de creatieve en financiële aspecten van TV serieproductie en biedt ook sessies aan over marketing, publiek, internationale benaderingen en bedrijfsstrategieën, met een cursus in het gebruik van verhaalontwikkelingshulpmiddelen voor TV drama. De workshop geeft producenten de kans om aan hun projecten te werken door middel van één-op-één bijeenkomsten met experts en groepssessies met hun collega's.

Ace Producers - Ace 30 Programme
Wanneer: oktober 2020 t/m april 2021
Waar: 4 verschillende locaties in Europa
Deadline: 12 juni 2020

ACE selecteert jaarlijks 16 tot 18 ervaren filmproducenten, elk met een project in ontwikkeling dat geschikt is voor coproductie en gericht is op de internationale markt, om deel te nemen aan het jaarlijkse ACE-opleidingsprogramma voor gevorderden en zich vervolgens aan te sluiten bij het ACE-netwerk.

Juist nu, ten tijde van een pandemische crisis, worden producenten geconfronteerd met ongekende uitdagingen en het ACE 30-programma zal trachten de deelnemers te helpen om de moeilijkheden waarmee de industrie in 2020 te kampen heeft, het hoofd te bieden. In deze tijd van onzekerheid is de noodzaak om verbindingen te leggen, netwerken op te bouwen en nieuwe manieren te leren om zich aan te passen binnen een steeds veranderend audiovisueel landschap belangrijker dan ooit.

Cinekid Script LAB
Wanneer: oktober 2020 en februari 2021
Waar: Amsterdam en Berlijn
Deadline: 1 juni 2020

Tijdens het Cinekid Script LAB werkt een internationale groep schrijvers en schrijvers/regisseurs aan hun plannen voor kinderfilms. Het programma biedt coaching en training op maat; het beantwoordt aan de specifieke behoeften van de schrijver en het verhaal, in een traject van zes maanden.

The Animation Workshop - VFX Course
Wanneer: 17 augustus - 11 december 2020
Waar: Denemarken
Deadline: 10 juni 2020

In deze 17 weken durende professionele training krijgen deelnemers inzicht in de VFX-pijplijn en leren ze hoe ze fotorealistische digitale elementen kunnen maken en deze naadloos te integreren in live-action beelden.

Animation Sans Frontières - European Animation Development Lab
Wanneer: oktober 2020 - mei 2021
Waar: Duitsland, Hongarije, Denemarken en Frankrijk
Deadline: 31 mei 2020

Animation Sans Frontières is een 4×2 weken durend opleidingsprogramma voor beginnende Europese animatie film- en productieprofessionals inzicht te geven in de Europese en internationale animatie-industrie en -markten, evenals de ruimte, tijd en middelen om hun eigen projecten, carrières en uiteindelijk productiebedrijven te ontwikkelen, te financieren en te produceren.

Sources 2 Projects & Process - Training Mentors for Screenwriters and Filmmakers
Wanneer: oktober/november 2020
Waar: Letland
Deadline: 1 juli 2020 (deadline was oorspronkelijk 1 juni 2020)

Workshop voor professionals die werkzaam zijn als mentor op het gebied van script- en verhaalontwikkeling (fictie en documentaire), zoals scenarioschrijvers, ontwikkelaars, consultants, scriptredacteuren, producenten, opdrachtgever-redacteuren, trainers en besluitvormers.

DFFB - NEXT WAVE
Wanneer: oktober 2020 - juni 2021
Waar: Berlijn
Deadline: 31 mei 2020

NEXT WAVE is een fulltime cursus die zich richt op geëngageerde jonge professionals met een coöperatieve, creatieve en ondernemende instelling en met een achtergrond in de verkoop van films, distributie, vertoning, festivals en curatorschap, marketing of publieksontwikkeling.

Atelier Ludwigsburg-Paris
Wanneer: oktober 2020 tot en met augustus 2021
Waar: Duitsland & Frankrijk
Deadline: 1 juni 2020

Het Atelier Ludwigsburg-Parijs is een eenjarige opleiding voor Europese film-producenten en -distributeurs aan het begin van hun carrière. Het programma wordt gezamenlijk georganiseerd door de Filmakademie Baden-Württemberg en La Fémis in Parijs. Professionals uit de film- en media-industrie geven les in script- en projectontwikkeling, financiering, productie, distributie en marketing.

Elke deelnemer produceert een korte film als Frans-Duitse co-productie, in samenwerking met ARTE en de lokale zender SWR. Het Atelier heeft als doel de nieuwsgierigheid te en enthousiasme voor de Franse en Duitse taal, cultuur en mentaliteit op te wekken en daarmee een netwerk te ontwikkelen van jonge Europese producenten.

Screen Leaders 2020
Wanneer: september 2020 - januari 2021
Waar: Online, Ierland en Belgie
Deadline: 5 juni 2020

Screen Leaders is een programma voor strategische bedrijfsontwikkeling en leiderschap gericht op de AV industrie. Het traject is ontwikkeld voor bedrijfsleiders die werkzaam zijn in film, televisie, animatie, games, postproductie, VFX, sales, distributie en vertoning.

ScripTeast
Wanneer: oktober 2020 - mei 2021
Waar: Warschau, Berlijn en Cannes
Deadline: 31 juli 2020

ScripTeast is een projectmatig opleidingsprogramma voor professionele scenarioschrijvers uit Centraal- en Oost-Europa, georganiseerd door de Independent Film Foundation.

Did you find this information useful?