Europese filmmakers lanceren manifest om te stemmen bij de Europese verkiezingen

Image
Afbeelding

Europese filmmakers lanceren manifest om te stemmen bij de Europese verkiezingen

MEDIA

Europese filmmakers hebben een manifest gelanceerd waarin ze het belang benadrukken om bij de komende Europese verkiezingen te stemmen. Het werd voorgelezen door de Franse filmmaakster Céline Sciamma en de Kroatische regisseur Hrvoje Hribar.

Het manifest is ondertekend door 500 persoonlijkheden uit de filmwereld waaronder Jacques Audiard, Julie Bertuccelli, Susanne Bier, Costa-Gavras, Luc en Jean-Pierre Dardenne, Julie Delpy, Ralph Fiennes, Stephen Frears, Valeria Golino, Miguel Gomes, Agnieszka Holland, Alan Parker, Pawel Pawlikowski, Céline Sciamma, Stellan Skarsgaard en Wim Wenders.

Het initiatief komt van de Franse Film Directors’ Guild (SRF), de Directors’ Fortnight, de European Film Academy, de Federatie van Europese Filmregisseurs en de Society of Audiovisual Authors (SAA).

In het manifest benadrukken ze het grote belang van deze verkiezingen, zowel voor wat betreft de fundamentele rechten als de vrijheid om te creëren: “Een vrij en democratisch Europa betekent ook de vrijheid van denken en de vrijheid van meningsuiting. Het is onze plicht het te verdedigen tegen de opkomst van extremisme en tegen elke poging om het belang van cultuur, een essentiële hoeksteen van de Unie, te bagatelliseren. Laten we van 23 tot 26 met zijn allen stemmen!”

Did you find this information useful?
0