|
Image
Image
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl

DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland

DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland

Een digitale editie op 9 november 2020 voor culturele organisaties en makers uit Drenthe, Friesland en Groningen met internationale ambities.
Date(s)
Monday 9 November 2020 10:00

Op 9 november nodigen Station Noord en DutchCulture je uit voor DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland.

Tijdens onze reeks DutchCulture on Tour focussen onze adviseurs zich elke editie op een andere cultuurregio; we bieden informatie over internationaal cultuurbeleid, gaan in gesprek over internationalisering en beantwoorden vragen van makers over internationale mogelijkheden. Hoewel internationaal werken en reizen op dit moment heel ver weg lijkt en COVID-19 de cultuursector aan alle kanten raakt, proberen we toch te kijken naar de toekomst en wat wel mogelijk is.

Hoe kun je internationale contacten opdoen? Hoe zet je internationale ambities om in actie zodra dat weer mogelijk is? En op welke duurzame manier? DutchCulture zoekt samen met jou naar de mogelijkheden, of het nu gaat om fondsen die bij je project passen, Europese samenwerkingen of samenwerkingspartners in een specifiek land. Wij zijn er voor makers en organisaties met zowel bestaande als beginnende internationale aspiraties.

We The North

Drenthe, Friesland en Groningen vormen samen We The North; één van de vijftien cultuurregio’s in Nederland met een gezamenlijk cultuurbeleid. Meertaligheid en Erfgoed zijn in dit regionale beleid thema’s waarbij je al snel te maken krijgt met internationale partners. Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 gaf de cultuursector in het Noorden internationaal een enorme boost. Daarnaast weten ook een aantal Noordelijke festivals en organisaties het internationale veld al jaren goed te bereiken.

Programma

10.00 - 11.00 uur: Plenaire presentatie

De presentatie is een introductie op het internationale cultuurbeleid, de noordelijke context en verschillende internationaliseringsmogelijkheden- en voorbeelden. Na inschrijving ontvang je de link om de presentatie digitaal bij te wonen. Er is ruimte voor interactie en algemene vragen.

13.00 - 17.00 uur: Adviesgesprekken (op inschrijving)

In persoonlijke een-op-een gesprekken van 20 minuten kun je specifieke vragen stellen met betrekking tot je internationale ambities en ideeën aan een adviseur met bijpassende expertise. Geen op het aanmeldformulier aan op welk gebied je vragen hebt, zodat wij je kunnen koppelen aan de juiste adviseur.

Door de verschepte maatregelen zijn wij genoodzaakt de verdiepende sessie te verplaatsen naar een later te bepalen moment. Hierover krijgt u t.z.t. meer informatie.

De plenaire presentatie en de verdiepende sessie zijn digitaal en open toegankelijk. De Zoom-link vind je hier:
https://us02web.zoom.us/j/88555494266?pwd=ZWp3dDlod2krekhpbTVISHp6bDhPZz09
Alle deelnemers die zich hebben opgegeven krijgen de link ook toegestuurd.

Inschrijven

-   Wil je een introductie op internationalisering en alle mogelijkheden? Meld je dan aan voor de presentatie.
-   Heb je al een duidelijke vraag? Meld je dan aan voor een adviesgesprek.

In verband met COVID-19 wordt de dag digitaal georganiseerd vanuit Grand Theatre in Groningen. Zowel de presentatie, verdiepende sessie als de adviesgesprekken vinden digitaal plaats via Zoom.

De inschrijvingen voor de adviesgesprekken zijn helaas gesloten. Mocht u vragen hebben, kunt u mailen naar e.elbersen@dutchculture.nl

Organisatie

DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland wordt georganiseerd in samenwerking met Station Noord en met medewerking van Grand Theatre Groningen.

station_noord.jpg