|
Image
Image
Klaartje Bult
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
k.bult@creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer@dutchculture.nl
 

Dien uw erfgoedproject in voor de European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards 2018

Dien uw erfgoedproject in voor de European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards 2018

Deadline: 1 oktober 2017

De European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards is één van Europa's meest eervolle prijzen op het gebied van erfgoed. De Europese Commissie ondersteunt de prijs sinds 2002 via het Creative Europe subprogramma Cultuur. Alle ondersteunde projecten zijn mooie voorbeelden van wat organisaties en burgers kunnen doen voor Europees erfgoed, door het bijvoorbeeld onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven en het erfgoed te behouden voor volgende generaties. In 2017 viel in Nederland het project Bosch Research and Conservation Project (Den Bosch) in de prijzen in de categorie 'onderzoek'. Het project is een ambitieus, grootschalig internationaal onderzoeksproject, opgezet door de Stichting Jheronimus Bosch 500, Het Noordbrabants Museum en de Radboud Universiteit. Het jaar daarvoor ontvingen het Naturalis Biodiversity Center in Leiden, Fort Kijkuit in Kortenhoef en Museum Oud Amelisweerd in Bunnik de prijs. Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse winnaars van de afgelopen jaren.

In juni 2018 zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De onderscheidingen worden tevens gebruikt om de doelstellingen van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 te promoten, zoals:

  • Samenwerking tussen organisaties of individuen uit twee of meer Europese landen;
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van een Europese identiteit of Europese sociale samenhang, en/of;
  • Verrijking en verdieping van symbolische betekenissen en esthetische waarden uit Europese tradities.

Maximaal dertig erfgoedprojecten ontvangen een prijs. Hiervan zullen zeven projecten een Grand Prix van 10.000 euro ontvangen. Eén project ontvangt de Public Choice Award.

Wilt u met uw project ook kans maken op de European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards? Tot 1 oktober 2017 kunt u uw erfgoedproject insturen.
Klik hier voor meer informatie en indiening van een project.