The revitalised Kali Besar in Kota Tua, Jakarta, Indonesia, November 2018.

Photo: Remco Vermeulen
 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij seminar ‘Indonesia and the Netherlands: a joint future’

Het seminar ‘Indonesia and the Netherlands: a joint future’ op 18 februari 2020 wordt georganiseerd door DutchCulture.
21 January 2020

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn op dinsdagmiddag 18 februari 2020 te gast bij het seminar ‘Indonesia and the Netherlands: a joint future’ dat wordt georganiseerd door DutchCulture. De Koning en de Koningin wonen het seminar bij in aanloop naar het staatsbezoek aan de Republiek Indonesië in maart.

Tijdens het seminar staan de thema’s kunst & cultuur, circulaire economie, van verleden naar de toekomst en kennisdiplomatie centraal. Diverse experts geven hun visie op deze onderwerpen en gaan in op de veelzijdige relatie tussen Indonesië en Nederland. Daarnaast is er een muzikaal optreden van Boi Akih. Aansluitend spreekt het Koninklijk Paar met een aantal aanwezigen.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Een informatiepunt en verbinder voor de Nederlandse culturele en creatieve sector, overheden, buitenlandse posten en (inter)nationale partners. In het kader van deze rol organiseerde DutchCulture driemaal de conferentie ‘Indonesia Now’, over Nederlandse samenwerking met Indonesië. Deze conferenties zijn samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken georganiseerd, die de expertise heeft op het gebied van buitenlands beleid, economie en diplomatie.

Het seminar ‘Indonesia and the Netherlands: a joint future’ vindt plaats op 18 februari 2020 in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en is een besloten evenement.

Persaccreditatie is tot woensdag 12 februari 12.00 uur per e-mail aan te vragen bij Julia Groen (j.groen@dutchculture.nl).

Bij grote mediabelangstelling kan er een beperking worden ingesteld. Media ontvangen voor aanvang een persregeling met nadere informatie.