Video webinar Internationale culturele samenwerking - in pauzestand of stroomversnelling?

Video webinar Internationale culturele samenwerking - in pauzestand of stroomversnelling?

COVID-19 heeft internationale culturele samenwerking grotendeels op pauze gezet. Hoe nu verder? Bekijk de video van de webinar.

COVID-19 heeft internationale culturele samenwerking grotendeels op pauze gezet. De culturele sector staat onder grote druk en reismogelijkheden zijn beperkt. Belangrijke culturele projecten zijn geannuleerd. Makers en organisaties moeten nieuwe vormen vinden om internationaal te kunnen blijven samenwerken. Betekent deze pauzestand dat er niets gebeurt, of komen samenwerkingen juist in een (digitale) stroomversnelling? Wat is er nodig om duurzame initiatieven op te zetten en samenwerkingen nu en in de toekomst te waarborgen?

Op 2 september organiseerde DutchCulture in De Balie een webinar met verschillende sprekers over dit onderwerp. Hieronder kunt u de video terugkijken.

Programma

De volgende onderwerpen kwamen aan bod tijdens de webinar:

- Amade M'charek, hoogleraar antropologie van de wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, doet internationaal onderzoek naar de relatie tussen wetenschap en samenleving. M'charek hield ter opening en inspiratie een lezing houden over wat het virus COVID-19 en de verspreiding ervan ons kan leren over internationale verhoudingen: hoe legt de crisis bijvoorbeeld de verbeelding van de relaties tussen Europa en Afrika bloot?

- Cees de Graaff en Marjolein van Bommel van DutchCulture presenteerden de inzichten van een verkenning naar de implicaties van COVID-19 voor de internationale culturele samenwerking.

- Panelgesprek waarin Valentijn Byvanck, directeur van Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur, Richard van der Laken, oprichter What Design Can Do en Willemijn Maas, zakelijk directeur van Nederlands Dans Theater hun ervaringen en inzichten deelden. Is de manier van internationaal samenwerken voorgoed veranderd?

- Korte interviews met Koen Guiking (De Nederlandse Ambassade in Londen) en Vera Kuipers (Het Nederlandse Consulaat in New York) over de situaties in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

- Afsluiting en vooruitblik naar de break-out sessies. De break-outsessies vinden op verschillende data in september plaats. Wij houden u op de hoogte van de resultaten.

Caption (only if not already provided by the media item)
Video webinar Internationale culturele samenwerking - in pauzestand of stroomversnelling? DutchCulture 2020
Did you find this information useful?