|
Image
Image
Remco Vermeulen
Role
Advisor - Indonesia
Email
r.vermeulen [at] dutchculture.nl

Tong Tong meets Erasmus Huis Jakarta

Image
Image
Tong Tong meets Erasmus Huis
Caption
Tong Tong meets Erasmus Huis 2021
Authors
Erasmus Huis
Tong Tong Fair

Tong Tong meets Erasmus Huis Jakarta

Op 29 september organiseren het Erasmus Huis, Tong Tong Fair en DutchCulture het muzikale programma Tong Tong meets Erasmus Huis Jakarta.
Date(s)
-

Tong Tong Fair en het Erasmus Huis zetten zich al meer dan 50 jaar in voor een duurzame culturele relatie tussen Nederland en Indonesië. Voor het eerst slaan beiden de handen ineen met dit programma in Het Paard. Diverse artiesten treden op wiens werk sterk is beïnvloed en geïnspireerd door de Indonesische, Indische en Nederlandse cultuur. Na een lange periode online ontmoetingen snakken we allemaal naar een fysiek evenement waarbij we elkaar kunnen ontmoeten.

Tong Tong meets Erasmus Huis Jakarta vindt plaats op woensdag 29 september in het PAARD, Den Haag. Er zijn kaarten voor het middag- en het avondprogramma en passe-partouts voor het hele programma.

Programma:
13.30 – 14.00: Inloop
14.00 – 14.45: Annabel Laura (singer-songwriter) met gast Robin Block
15.15 – 16.00: Jessica Manuputty & friends (lagu-lagu)
16.30 – 17.15: Ciao Lucifer (funky singer-songwriters, live) en Bottlesmoker (dance/electronic duo uit Bandung via streaming)

17.15 – 18.30: Pauze

17.30 – 18.30: Inloop
18.30 – 19.15: Robin Block (singer-songwriter) met gast Annabel Laura
19.45 – 20.30: Storyteller door Boi Akih (wereldjazz)
21.15 – 22.00: Shishani Vranckx & Sisterhood (singer-songwriter en dans)

In de pauzes zijn er drankjes, snacks en maaltijden te koop van restaurant Sarinandé.

Wanneer: woensdag 29 september 2021
Waar: PAARD, Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag
Entree: middag- of avondprogramma: € 15,- | passe-partout: € 22,50. Toeslag € 2,50 per kaart, dit geldt ook aan de kassa. Bestel hier uw kaarten.

PAARD en de organisaties houden zich aan de coronamaatregelingen die op 29 september geldig zijn.

Artiesten

Annabel Laura is een onafhankelijke muzikant, artiest en yogadocent gevestigd in Nederland. Ze leeft met veel passies en vertaalt haar inspiraties in muziek, tekeningen, schilderijen en geleide beweging en meditatie. Ze reist de wereld rond met een gezonde junglekoorts, geïnspireerd door de natuur en het nastreven van een duurzame levensstijl, overal muziek makend. Annabel Laura heeft een tweede basis in Bali en reist vaak naar het land van haar voorouders Indonesië om te toeren en inspiratie op te doen. In 2017 bracht ze haar eerste album Ibu Pertiwi uit, wat Moederland in het Indonesisch betekent. Haar eerste videoclip See the Beauty ging in première op het Nederlands Film Festival en toerde uitgebreid door Europa en Indonesië.

Jessica Manuputty is een Nederlandse zangeres van Molukse afkomst. In 2008 studeerde ze cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Ze bracht in 2017 een plaat uit met Molukse liedjes die ze met haar familie speelde. Als freelance zangeres werkte ze voor artiesten als Postman, Barry Hay, Karin Bloemen, Hans Teeuwen, Het Metropole Orkest & Jacob Collier e.v.a. Van 2013 tot 2017 zong ze in de live band van de excentrieke en veelzijdige artiest Jett Rebel. Ze toerde langs uitverkochte clubs zoals Paradiso en grote festivals waaronder Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Sziget. In 2017 presenteerde Jessica haar eerste soloplaat TOMA! (geproduceerd i.s.m. Jett Rebel) op het Tong Tong Festival. In de nazomer van 2021 komt haar tweede album uit.

Ciao Lucifer is het funky singer-songwritersduo van Willem Wits en Marnix Dorrestein uit Nederland: het muzikale gevolg van een middelbareschoolbromance. Hun muziek is te omschrijven als surrealistische artpop, geïnspireerd op de muziek van begin jaren negentig. Ze spelen lo-fi powerpop, dat klinkt alsof Unknown Mortal Orchestra covers speelde van de Beatles-nummers op de bruiloft van The Kills.

Bottlesmoker is een dance/electronic duo uit Bandung, Indonesië. Anggung Suherman (Angkuy) en Ryan Adzani (Nobie) produceren muziek waarop je tegelijkertijd kunt dansen, lachen en chillen. Hun muzikale verkenningen gaan van tribal tot techno, van pacific vibes tot psychedelisch, van downtempo tot ambient, de klank- en visuele paletten blijven groeien en voegen steeds meer smaken toe aan de mix. Vorig jaar was deze live performance onderdeel van E-rasmus Huis, het nieuwe online programma van Erasmus Huis. Het optreden van Bottlesmoker wordt gestreamd.

Robin Block (1980) is muzikant en dichter. Hij maakt dromerige popliedjes met een rauw folky randje. Robin won als singer/songwriter de prijs voor Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland, en speelde daarna in o.a. Paradiso en De Wereld Draait Door. Aan de hand van persoonlijke verhalen maakt hij veel werk dat raakt aan de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Op deze manier probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. Zo bracht hij de Lagu Rindu EP uit met liedjes in het Indonesisch, waarvan het nummer Aku Kan Pulang werd toegevoegd aan verschillende populaire Indonesische playlisten. In 2019 werkte hij als tekstschrijver en muzikant mee aan My Story, Shared History, een uitwisselingsproject van het Indisch Herinneringscentrum, DutchCulture en Kommunitas Salihara in Jakarta. Daarnaast is hij vaste columnist bij Indisch Tijdschrift Moesson.

Boi Akih bestaat in de basis uit gitarist en componist Niels Brouwer en zangeres Monica Akihary. Het duo begon in 1997 en heeft voor het ensemble een onderscheidend repertoire ontwikkeld, waarin culturele wortels – muzikale tradities uit de Molukken (Melanesië/Oceanië), Soenda en Bali, Nederlandse (Europese) jazz en geïmproviseerde muziek, klassieke Indiase muziek en traditionele Afrikaanse muziek – de basis vormen voor compositie, improvisatie en tekst. Boi Akih is uitgegroeid tot een ensemble met een opvallende klank en een onmiskenbaar eigen muzikaal idioom.

Shishani Vranckx & Sisterhood: shishani betekent kroon in een van de talen van Namibië. Ze is een uitzonderlijk talent wier muziek genres en culturen overstijgt. Shishani is een zangeres, gitarist en songwriter die geliefd is om haar rustgevende en krachtige stem; een stem die recht naar het hart schiet. Tijdens haar carrière heeft ze meerdere prijzen en nominaties ontvangen en internationaal getoerd. Haar roots zijn Namibisch en Belgisch, maar ze groeide vooral op in Nederland. Door haar werk komen deze werelden samen. Haar vocale geluid heeft zowel een mystieke lichtheid als de kracht om de ziel te doorboren met de geest van een activist die door haar teksten loopt. Shishani trad over de hele wereld op, zo ook op Glastonbury Festival (VK), Africa Festival Wurzburg (Duitsland), Amsterdam Roots Festival, Lake of Stars (Malawi) en in België en Namibië. Voor het Erasmus Huis maakte ze dit jaar Shishani & Sisterhood, waarvan een gedeelte in het programma van Tong Tong meets Erasmus Huis Jakarta wordt uitgevoerd.

Venue