Open huis bij DutchCulture

Open huis bij DutchCulture

Kom langs op 13 december. Met workshops, themasessies en advies op maat van onze experts helpen we je graag een stap verder naar het internationale podium.
Date(s)
dinsdag 13 december 2016 13:00

Internationaal samenwerken is voor de Nederlandse culturele sector niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk maar vereist wel specifieke kennis en connecties. Wij zijn er om je een stap verder te helpen naar het internationale podium.

Kom luisteren en ervaringen delen op 13 december. De hele middag kun je van 13:00 tot 17:00 uur binnenlopen voor themasessies en workshops, advies op maat van onze experts voor bijvoorbeeld China, Brazilië, Rusland of Turkije, of voor advies op het gebied van erfgoed en artists-in-residencies.

Bekijk hier het hele programma (Pdf) 

Themasessies – vrij toegankelijk
Het nieuwe internationale cultuurbeleid – waar liggen jouw kansen in het buitenland? Een introductie van het beleid voor 2017-2020 door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Buitenlandse Zaken.

Europe, yes we can – hoe kregen het Rotterdamse wijktheater en Filmhuis, een project dat 14 Nederlandse filmhuizen een online filmzaal biedt, het voor elkaar Europese belangstelling en financiering te krijgen?

Kijkje in de keuken van DutchCulture – wat kan DutchCulture als adviseur, coördinator of promotor voor jou betekenen? Onze service aan kunstenaars, ambassades en fondsen en hoe we ons inspannen voor het creatieve imago van Nederland in het buitenland.

Workshops – beperkt plaats
Creative Europe: Tips & Tricks - wat moet je als creatieve organisatie weten over het Creative Europe programma van de Europese Commissie en welke mogelijkheden biedt het?

It Takes Two To Tango - aan ondernemerszin ligt het vaak niet, maar de weg naar het internationale podium kan onverwachte wendingen nemen. Welke partners en instrumenten helpen je succesvol te zijn in het buitenland? Met sprekende voorbeelden over samenwerkingen met Brazilië en China.

Hoe overtuig ik een financier - je project staat artistiek misschien als een huis, maar hoe schrijf je een succesvolle aanvraag voor de financiering? Een ervaren beoordelaar deelt zijn kennis.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 13 december
Programma: je kunt binnenlopen voor themasessie, workshops en advies op maat, doorlopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. We sluiten af met een netwerkborrel.
Locaties: DutchCulture (Herengracht 474, Amsterdam) en Goethe Instituut (Herengracht 470, Amsterdam)
Entree: gratis na aanmelding. Wil je een introducée meenemen? Dat kan, geef het even aan op het aanmeldformulier.

We zien je graag op 13 december!