|
Image
Afbeelding
Remco Vermeulen
Role
Advisor - Indonesia
Email
r.vermeulen [at] dutchculture.nl
 

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

Het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 wil laten zien welke verbindende en invloedrijke rol erfgoed speelt in het cultureel diverse Europa.

Elk land heeft een eigen geschiedenis en erfgoed, maar vaak zijn ze onlosmakelijk verbonden met die van omringende landen. Erfgoed kent geen grenzen. Het verbindt mensen en stimuleert wederzijds begrip en betrokkenheid.

DutchCulture en Kunsten `92 geven samen met een groot aantal erfgoedorganisaties het themajaar vorm in een nationaal programma. Op 21 september organiseert de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een informatiebijeenkomst voor professionals over het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Tijdens dit evenement wordt het Nederlandse verhaal voor 2018 bekend gemaakt en zijn er inspiratiesessies tussen erfgoed en andere sectoren.

Houd onze website in de gaten voor updates over het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Voor financieringsmogelijkheden in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed kunt u kijken op de website Creative Europe.

Did you find this information useful?