Steun de campagne: Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee!

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media
Vormgeving
Digital Culture
Erfgoed
Journalism
Literatuur
Muziek
Performing Arts
Beeldende kunst
Country
Nederland

Steun de campagne: Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee!

De btw-verhoging brengt bestaanszekerheid van makers en artiesten in gevaar en verhindert de toegang tot kunst, cultuur en informatie van diverse nieuwsmedia.

Het nieuwe kabinet wil in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, horeca, boeken en sport verhogen van 9% naar 21%. Dit maakt kunst, cultuur en creativiteit minder toegankelijk en duurder voor (amateur)beoefenaars en publiek. Boeken, kranten, tijdschriften en andere nieuwsmedia worden ook duurder. De btw-verhoging bedreigt de bestaanszekerheid van makers en artiesten, en belemmert de toegang tot actuele informatie en diversiteit van (regionale) nieuwsmedia.

DutchCulture sluit zich aan bij de landelijke campagne #geenhogerebtw. We hebben kunst en cultuur hard nodig om ons een andere manier van leven voor te stellen. “Kunstenaars en cultuur zijn cruciaal. Om ons een spiegel voor te houden. Om onderzoek te doen. Om ons na te laten denken over de grote vragen van nu”, aldus onze directeur @Kirsten van den Hul in een eerdere reactie op het voorlopige regeerakkoord.

De btw-verhoging gaat echt alle Nederlanders raken. Van een bezoek aan je lievelingsmuseum tot het lezen van een krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen. Steun daarom de campagne #geenhogerebtw, en onderteken de petitie(s) via onderstaande button.

Did you find this information useful?
0