|
Image
Image
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jacomine Hendrikse, DutchCulture
Jacomine Hendrikse
Role
Advisor - Europe + Heritage
Email
j.hendrikse [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Lonneke Bär
Lonneke Bär
Role
Coordinating Editor
Email
l.bar [at] dutchculture.nl
 

Terugkijken: EU Subsidiemarathon

Image
Image
Authors
DutchCulture
Discipline
Art & Science
Audiovisual Media
Digital Culture
Heritage
Performing Arts
Sustainability
Visual Arts

Terugkijken: EU Subsidiemarathon

Kijk alle online sessies van onze Subsidiemarathon hier terug. Of schrijf je in voor de komende sessies.

De EU Subsidiemarathon is een reeks van online sessies waarin we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden van Europese fondsen en subsidieprogramma's voor makers en culturele organisaties in Nederland en daarbuiten. Het betreft subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie, wetenschap, kunst en media.

Per sessie presenteert een fonds of programma zichzelf en gaan we in op vragen als: welke projecten komen in aanmerking, wat zijn de eisen en hoe dien je een aanvraag in. Ook delen makers en organisaties hun ervaringen met hun aanvraag bij het betreffende fonds. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. De sessies zijn elke maand op een woensdag, van 15:30 tot 17:00 uur, te volgen via een livestream.

De EU Subsidiemarathon wordt georganiseerd door DutchCulture | Creative Europe Desk NL in samenwerking met Waag | Futurelab.

Scroll voorbij de video's voor een overzicht van de komende sessies.

EU Subsidiemarathon #1: Culture Moves Europe (English)

Are you an (aspiring) artist with a fantastic idea for a project abroad? Then Culture Moves Europe might be the key to realizing your international ambitions. Culture Moves Europe is the new mobility financing programme for artists and cultural professionals active in sectors such as architecture, heritage, design, fashion, literary translations, music, performing arts, and visual arts. There is also a scheme for residency hosts. This session is in English.

Caption
In a series of online sessions, DutchCulture | Creative Europe Desk NL and Waag | Futurelab make European funds and subsidy programmes more accessible for creators, cultural institutions, and professionals in the Netherlands. This is #1: Culture Moves Europe. (English)

EU Subsidiemarathon #2: Creative Europe Cultuur

Is jouw organisatie actief binnen de culturele of creatieve sector en hebben jullie ideeën voor een project dat bijdraagt aan de ambitieuze doelstellingen van Europa? Of loop je in je praktijk tegen een uitdaging aan waar Europese samenwerking en kennisdeling voor nodig is - denk bijvoorbeeld aan verduurzaming, het gebruik van AI of toegankelijkheid - maar weet je niet hoe je dat moet financieren? Kijk dan onze informatiesessie over het EU-subsidieprogramma Creative Europe Cultuur terug en ontdek hoe dit jullie project kan ondersteunen.

Caption
In een reeks online sessies maken DutchCulture | Creative Europe Desk NL en Waag | Futurelab Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland. Dit is #2 Creative Europe Cultuur

EU Subsidiemarathon #3: Horizon Europe

Is jouw organisatie actief binnen de innovatieve, technologische of wetenschappelijke sector en hebben jullie ideeën voor projecten die bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van Europa? Dan is deze webinar over Horizon Europe een must. Ontdek financieringsmogelijkheden, leer meer over cascade-funding, verken huidige samenwerkingsprojecten op het gebied van onder anderen AI, VR, XR en krijg inzicht in specifieke subsidieregelingen. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen.

Caption
In een reeks online sessies maken DutchCulture | Creative Europe Desk NL en Waag | Futurelab Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland. Dit is #3: Horizon Europe.

EU Subsidiemarathon #4: CERV

Richt jouw organisatie zich op het creëren van zo breed mogelijke impact rondom maatschappelijke vraagstukken, zoals anti-discriminatie, queer empowerment, burgerparticipatie, ondersteuning aan slachtoffers van geweld of Europees cultureel erfgoed? Of willen jullie juist een heel specifieke doelgroep bereiken? Ben je op zoek naar aanvullende financiering? Dan is deze webinar over de subsidiemogelijkheden van Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) iets voor jou. De activiteiten waarvoor subsidie wordt toegekend zijn vaak een combinatie van bewustmakingscampagnes, onderzoek, en het ontwikkelen van tools.

CERV heeft als doel om de waarden en rechten van de Europese Unie te waarborgen en te bevorderen. Dit betekent dat het programma financiering biedt aan projecten van met name maatschappelijke organisaties en (lokale) overheden die actief bezig zijn met deze waarden en/of rechten, en zo kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van democratische en inclusieve Europese samenlevingen.

Deze video is op dit moment helaas niet terug te kijken. We werken aan een nieuwe versie die binnenkort online komt.

#5 Creative Europe MEDIA

Zit je in de ontwikkelingsfase van een filmproject, televisieserie, videogame of immersive VR/XR-project? Werk je mee aan een filmfestival met internationale aspiraties, of een trainingsprogramma voor audiovisuele professionals, of wil je films promoten en distribueren die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Voor deze en andere onderwerpen zou het MEDIA-programma van Creative Europe, het initiatief van de Europese Commissie ter stimulering van de culturele en creatieve sectoren, wel eens een uitkomst kunnen bieden.

In deze sessie neemt adviseur Emma O'Hare van Creative Europe Desk NL (onderdeel van DutchCulture) je in vogelvlucht mee door de verschillende regelingen in het MEDIA-programma. Welke thema's spelen een hoofdrol? Welke vragen worden vaak gesteld? Waar moet je op letten? Om nog inzichtelijker te maken hoe het aanvraagproces bij MEDIA verloopt, schuiven de producenten van het Nederlandse productiehuis Studio Ruba aan. Zij ontvingen in 2023 hun eerste MEDIA-steun en hebben kersverse ervaringen met de uitdagingen én de voordelen van het programma.

Caption
De online webinar EU Subsidiemarathon #5: Creative Europe MEDIA, gelivestreamed op woensdag 20 maart 2024.

#6 Erasmus+

Onze recente sessie, georganiseerd door DutchCulture in samenwerking met Waag | Futurelab, over Erasmus+ bood een diepgaande verkenning van de mogelijkheden voor levenslang leren en grenzeloze educatie. Erasmus+ adviseurs Marten Reinstra en Marloes Winkel deelden waardevolle inzichten, terwijl Nederlandse ervaringsdeskundige Inka de Pijper inspirerende ervaringen deelde over het project ‘Tinkering EU: Addressing the adults’. In dit project werd de 'Tinkering' methode ontwikkeld, gericht op het betrekken van volwassenen met weinig affiniteit of ervaring in wetenschap en technologie. Het project benadrukte de ontwikkeling van 21ste-eeuwse vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen, creativiteit en zelfvertrouwen, waarbij het proces van maken en leren centraal stond boven het eindresultaat.

Caption (only if not already provided by the media item)
De online webinar EU Subsidiemarathon #6: Erasmus+, gelivestreamed op woensdag 24 april 2024.
Did you find this information useful?
1