Space of Culture organized a similar capacity building training in Istanbul during Fourth Istanbul Design Biennial. @Poyraz Tütüncü

Buitenlandse bezoekers uit Izmir, Diyarbakır en Gaziantep

15 culturele actoren uit Izmir, Gaziantep en Diyarbakır bezoeken Nederland om kennis te nemen van publieksontwikkeling
19 november 2018 t/m 23 november 2018

DutchCulture organiseert samen met Spaces of Culture van 19 t/m 23 november een bezoekersprogramma voor 15 Turkse cultureel actoren uit drie verschillende Anatolische steden (Izmir, Diyarbakır en Gaziantep). Deze culturele operateurs zijn verbonden aan het Spaces of Culture programma. 

De bezoekers zijn vooral geïnteresseerd in publieksontwikkeling. Hierbij gaat het niet alleen om marketingstrategieën maar ook hoe educatieprogramma’s kunnen bijdragen aan publieksontwikkeling. Daarnaast worden ook organisatie bezocht die community art gebruiken om van langdurige relaties met hun publiek.

Dit bezoek is deel van het Spaces of Culture programma. Spaces of Culture biedt ruimtes en middelen voor de realisatie van culturele projecten in de beeldende- en podiumkunsten, evenals opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor lokale instellingen, culturele professionals en communities die geïnteresseerd zijn in deze gebieden. Samen met partners uit de Turkse en Europese culturele scene, draagt dit project bij aan een breed en divers communitybased kunst programma.

Dit programma is geïnitieerd and ondersteund door het Goethe Instituut, het Consulaat-Generaal van Zweden in Istanbul, de Nederlandse Ambassade in Ankara en het Institut Francais in Turkije, in samenwerking met de Turkse partners Anadolu Kültür en Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV).

Het bezoekersprogramma  van DutchCulture biedt buitenlandse experts de gelegenheid om hun netwerk in Nederland uit te breiden en/of kennis te nemen van kwaliteiten die Nederland te bieden heeft binnen bepaalde disciplines.