IDFA Industry Talk: documentaireseries

Een event van IDFA Industry, in samenwerking met Creative Europe Desk NL, Vlaanderen en Wallonië.

22 november 2017

Woensdag 22 november 2017, 15.00 - 16.30 uur
De Brakke Grond - Rode Zaal, Amsterdam

Storytelling in series is dé nieuwe trend binnen het genre documentaire. Documentaireseries vinden niet alleen wereldwijd een steeds groter publiek maar vertellen ook verhalen die nooit eerder verteld zijn. Bovendien krijgen documentairemakers en -producenten de ruimte om te experimenteren met vorm, veranderende ritmes en narratieve structuren.

Voor de IDFA Industry Talk werden twee nieuwe projecten geselecteerd waarvoor de teams zijn uitgenodigd om de ontwikkeling, distributie en financiering maar vooral ook de creatieve uitdagingen die deze specifieke formats met zich meebrengen te bespreken.
Happy Jail (producent: Heartmob) is een veelzijdige serie die zich afspeelt in de bekendste gevangenis van de Filipijnen. Wanneer een bloedige drugsoorlog uitbreekt doen de gevangenen samen met een ex-veroordeelde er alles aan om vast te houden aan hun hoopvolle Happy jail.
1968mm (producent: Boekamp & Kriegsheim GmbH) is een driedelige historische serie, gebaseerd op 8mm home movies uit 1968, één van de meest turbulente en invloedrijkste jaren van de twintigste eeuw. Deze laatste serie werd ondersteund door Creative Europe MEDIA.
 
Moderator: Derren Lawford
Gasten: Stefano Strocchi, Christian R. Timmann, Michele Josue, Liam McNiff
Deelname is gratis voor professionals met een IDFA accreditatie. Geen IDFA accreditatie? Dan kunt u zich uiterlijk 15 november op de gastenlijst laten plaatsen via MEDIA@creativeeuropedesk.nl

TIP!
Ook interessant op dezelfde dag tijdens IDFA Industry:
Filmmaker Talk: Moira Demos & Laura Ricciardi
Woensdag 22 november 2017, 17:00 – 18:00 uur
De Brakke Grond - Expozaal, Amsterdam

 
Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos staan bekend als het creatieve duo achter de succesvolle Netflix serie Making a Murderer. De serie ontving vier Emmy's en vele andere prijzen. Voor hun werk aan de serie kregen Ricciardi en Demos tevens de James Joyces Award van het University College Dublin. Het duo leerde elkaar kennen in 2003 als filmstudenten op de universiteit van Colombia. Twee jaar later startten ze de productie van Making a Murderer en een jaar later vormden ze het onafhankelijke productiehuis Synthesis Films.

Ricciardi en Demos zijn inmiddels bezig met het tweede seizoen van Making a Murderer en werken aan een nieuwe serie, gebaseerd op het artikel America's Most Admired Lawbreaker van Huffington Post journalist Steven Brill, over de illegale verkoop van medicijnen voor kinderen en ouderen.
 
Moderator: Ryan Harrington
Gasten: Moira Demos & Laura Ricciardi
Gratis voor professionals met een IDFA accreditatie, tickets online te koop vanaf 6 november 2017.