Vrijheidsmaaltijd: 'Bring your own'

Op 5 mei serveert DutchCulture opnieuw een Vrijheidsmaaltijd. We nodigen u uit om uw verhaal te delen voor De Nieuwe Tijd, het thema van dit jaar.

5 May 2017

Deelneemster (met blinddoek) aan de Vrijheidsmaaltijd bij DutchCulture 2016 (foto: Jur Oster)

Komt u op 5 mei de Vrijheidsmaaltijd meebeleven bij DutchCulture met bijzondere tafelgasten en optredens? Ontmoet bijvoorbeeld de Denker des Vaderlands René ten Bos, of danseres Afra Ernst en gitarist Bas Gaakeer die in een choreografie van Anna Maria Suijkerbuijk ons trappenhuis tot hun podium maken.

Net als vorig jaar sluit DutchCulture aan bij het initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, dat door de hele stad Vrijheidsmaaltijden stimuleert.  In huiskamers en parken, op pleinen en podia vieren mensen de Bevrijdingsdag gezamenlijk met een maaltijd. Dit jaar is het thema De Nieuwe Tijd.

Onder de zinspreuk Bring Your Own, vraagt DutchCulture u om uw inspirerende verhaal, idee, wens of plan voor de nieuwe tijd mee te nemen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een tastbaar voorwerp, denk aan een boek, een kaartje van een voorstelling, een schilderij of een muziekstuk op mp3. Welke kunstenaar of kunstuiting opende voor u nieuwe deuren? 

Tijdens de maaltijd wordt u verrast door de verhalen en achtergronden van uw tafelgenoten, maar ook door optredens tussen de gerechten door. 
Wilt u ook aanschuiven bij onze Vrijheidsmaaltijd? Wees welkom, en meld u aan bij Reinier Klok. Doe dat wel snel, want het aantal plaatsen is beperkt. We zien u graag op 5 mei!

Met

  • Alleen zijn we samen van choreografe Anna Maria Suijkerbuijk, uitgevoerd door Afra Ernst en Bas Gaakeer
  • Denker des Vaderlands René ten Bos
  • Geet/Ghazal/Bhajan/Pop zanger, componist, singer songwriter en dichter Raj Mohan
  • Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode

Praktische informatie
Datum: 5 mei 2017, 19.00-22.00 uur
Locatie: DutchCulture, Herengracht 474, Amsterdam
Toegangsprijs: 12,50 euro, graag aanmelden bij Reinier Klok
Menu: vegetarisch

Organization: