Werkbezoek Turkse NGO

Van 11 december tot en met 15 december verwelkomt DutchCulture Ayşe Görür en Firat Bingöl van de Turkse organisatie SKYGD

11 december 2017, 15 december 2017

Kinderfestival in Diyarbakir (Turkije) georganiseerd door SKYGD

Van 11 december tot en met 15 december verwelkomt DutchCulture mevrouw Ayşe Görür en meneer Firat Bingöl van de Turkse organisatie Development of Social and Cultural Life Association (SKYGD) uit Istanbul, Turkije.  

Zij komen naar Nederland om hun netwerk uit te breiden, persoonlijke contacten op te doen en kennis te nemen van de Nederlandse ervaringen op het gebied van community building, verzoening en traumaverwerking met behulp van kunst. 

Sociaal-cultureel leven weer opbouwen
SKYGD is een ngo die net na de Marmara aardbeving van 1999 werd opgericht door een groep vrijwilligers. SKYGD wil sociale, culturele en artistieke activiteiten ondersteunen en doen herleven op plaatsen waar het sociaal-culturele leven is beschadigd en verzwakt. Kunst en cultuur wordt onder meer ingezet voor verzoening en het opnieuw opbouwen van gemeenschappen.  

Van kinderen tot vluchtelingen
Aanvankelijk richtte SKYGD zich op het trainen van mentors, terug-naar-school programma’s en workshops voor kinderen in Diyarbakır, Istanbul en Izmit. In de daaropvolgende jaren breidden de projecten zich uit naar mensen met een handicap, gevangenen en mensen met psychosociale problemen. Vanaf 2013 werkt de organisatie ook met vluchtelingen in verschillende steden en kampen. Internationaal ontplooit SKYGD ook activiteiten en werkt daarin samen met organisaties uit andere landen.

De bezoekersprogramma’s van DutchCulture bieden buitenlandse experts de gelegenheid om hun netwerk in Nederland uit te breiden en kennis te nemen van kwaliteiten binnen bepaalde disciplines in Nederland. Zo’n werkbezoek is een eerste kennismaking waarbij wij stimuleren dat de ontmoetingen leiden tot duurzame relaties.

Voor meer informatie over het werkbezoek of over samenwerken met Turkije, neem contact op met adviseur Veysel Yuce