BeST-NL: Innovatie, cultuur en jongeren in China, Zuid-Korea en Japan.

Presentatie internationaal cultureel programma BeST-NL in Pakhuis de Zwijger, op 21 september na afloop van voorstelling "De Man in Azië"
vrijdag 21 september 2018, 20:00 t/m 22:30

Presentatie internationaal cultureel programma BeST-NL in Pakhuis de Zwijger, 21 september. Innovatie, cultuur en jongeren in China, Zuid-Korea en Japan.

In samenwerking met de fondsen, de Nederlandse ambassades in Beijing, Seoul en Tokyo presenteert DutchCulture BeST-NL. Oost-Azië staat in de schijnwerper, vanuit sportief perspectief met de Olympische spelen in Zuid-Korea (2018), Japan (2020) en Japan (2022), maar ook op het gebied van culturele uitwisseling en samenwerking zijn er kansen te over. De drie ambassades ontwikkelden het BeST-NL programma om lokale netwerken van jonge makers en creatieven in Azië en Nederland te activeren om deel te nemen aan internationale uitwisseling en zo te bouwen aan een wereldwijd cultureel netwerk.

BeST-NL bestaat uit drie onderling samenhangende projecten, die verbonden zijn met het thema innovatie in culturele co-creatie: Cool Ceramics Hunt, Lokaal/Internationaal en Hello Asia. Cool Ceramics Hunt bouwt een internationale community van professionals op het gebied van keramiek. Lokaal / Internationaal van Studio the Future richt zich op artists-in-residence in Oost-Azië. Hello Asia / New Heroes is een multimediaal kunstproject dat zoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen millennials in Oost en West. In de drie projecten wordt onderzocht hoe creatieve millennials innoveren in hun werk en zo een nieuwe culturele landscape creëren.

Uitnodiging

Van 18-21 september staat de voorstelling ‘De Man in Azië' in Pakhuis de Zwijger, als onderdeel van Hello Asia. Lucas De Man neemt het publiek mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. 

Na afloop van de voorstelling op 21 september gaan Lucas de Man (Hello Asia),  Nico Thöne (Cool  Ceramics Hunt) en Vincent Schipper en Klara van Duijkeren (Studio the Future) in gesprek over het BeST-NL programma en over hun activiteiten in en de samenwerking tussen Japan, Zuid-Korea, China en Nederland.

Meet the new changemakers of Asia en laat je inspireren door hun concepten, ideeën en creativiteit met BeST-NL. 

Location: 
Pakhuis de Zwijger