Turkey, what's next?

Image
Afbeelding
Caption
Theatergezelschap BonteHond (Almere) werkt samen met Atta Festival Istanbul aan een Turkse adaptatie van het theaterstuk 'Gezocht: konijn'
Authors
Hakan Silahsizoglu

Turkey, what's next?

Ben je van plan om een cultureel project op te zetten in Turkije? Of om samen te werken met een Turkse culturele partner? Dan nodigen wij je graag uit.
Date(s)
woensdag 23 mei 2018 16:00

Ben je van plan om een cultureel project op te zetten in Turkije? Of om samen te werken met een Turkse culturele partner? Ben je op zoek naar informatie over samenwerken in en met Turkije? Dan nodigen wij je graag uit voor 'Turkey, what’s next?'

Op 23 mei geeft de Nederlandse cultureel attaché in Turkije, Quirine van der Hoeven, een presentatie over de beleidsdoelstellingen voor culturele samenwerking en de kansen in Turkije. Maar ook concreet over hoe jouw project past binnen de mogelijkheden die de ambassade in Ankara, het Consulaat-Generaal in Istanbul en andere partijen (fondsen, lokale partners) bieden.

Daarnaast, hebben wij drie Nederlandse culturele professionals gevraagd om tijdens de bijeenkomst hun recente ervaringen met het samenwerken in en met Turkije te delen:

  • Met haar bedrijf Ellis in Wonderland adviseert Ellis Bartholomeus organisaties over het inzetten van serious games: digitale spelvormen die bijdragen aan kennis of gedragsverandering van de spelers. Ellis werkte samen met twee partners uit Ankara aan een project waarbij kinderen tussen de 10 en 17 jaar een spel ontwerpen met een maatschappelijke impact.
  • Sinds november 2012 is René Geerlings de artistiek leider van BonteHond. Het gezelschap staat bekend om opmerkelijke en toegankelijke jeugdtheatervoorstellingen. BonteHond werkt samen met Atta Festival Istanbul om een Turkse adaptatie te maken van het theaterstuk 'Gezocht: konijn'.
  • Erik van Broekhuizen werkt als ontwikkelaar educatie in het Wereldmuseum Rotterdam en is bezig met het opzetten van een nieuwe kinderpresentatie voor het museum. Samen met ÇocukIstanbul Informal Education organiseert hij in Istanbul en Rotterdam een workshop waarin kinderen hun wijk herontwerpen.

Al deze projecten worden ondersteund vanuit het kinderprogramma Genc Kultur/Culture Kids, een programma gericht op het stimuleren van Nederlandse en Turkse samenwerking op het gebied van kinderkunst en -cultuur. Genc Kultur/Culture Kids wil de horizon van Turkse kinderen verbreden, hun interactie met kunst en cultuur versterken en stimuleren dat Turkse kinderen door cultuurmakers als een serieus en kansrijk publiek worden gezien. Het programma is net opgestart met de ondersteuning van een reeks projecten die plaatsvinden in 2018. Maar ook na deze periode blijven kinderen en jongeren een belangrijke focusgroep voor de Nederlandse ambassade in Turkije onder de noemer #GencKultur.

De bijeenkomst wordt gemodereerd door schrijver en publicist Özkan Gölpinar.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 23 mei
Tijdstip: 16:00 - 17:00 uur met aansluitend gelegenheid om te netwerken (deuren open 15:45)
Locatie: Goethe Instituut (Herengracht 470, Amsterdam)
Toegang: gratis, graag aanmelden via DutchCulture.nl
Voertaal: Nederlands

Heb je een concreet project met Turkije en wil je hierover overleggen met de Nederlandse cultureel attaché in Turkije? Je kunt je melden bij Turkije-adviseur Veysel Yuce: v.yuce@dutchculture.nl.