Aanvragen Europe for Citizens: Democratische betrokkenheid en burgerparticipatie | Deadline: 1 september 2014

Image
Afbeelding

Aanvragen Europe for Citizens: Democratische betrokkenheid en burgerparticipatie | Deadline: 1 september 2014

Het EU programma Europe for Citizens (2014-2020) ondersteunt projecten van gemeenten en maatschappelijke organisaties.

Centraal in het progamma staat het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het (Europese) democratische proces stimuleren. De volgende ronde voor het indienen van subsidieaanvraag sluit op 1 september om 12:00.

Deze ronde staat open voor aanvragen binnen Strand 2. Democratische betrokkenheid en burgerparticipatie. Deze strand ondersteunt projecten die burgerparticipatie bevorderen, in het bijzonder projecten die aansluiten bij belangrijke EU beleidsterreinen. Op deze manier wordt het maatschappelijk middenveld uitgenodigd meer deel te nemen aan besluitvormingsprocessen in de Europese Unie.
 
Strand 2 is onderverdeeld in drie soorten activiteiten. De deadline 1 september geldt voor alle drie:

  • activiteiten in het kader van stedenbanden
  • netwerkvorming van partnersteden
  • concrete projecten rond Europese thema’s geïnitieerd door maatschappelijke organisaties

In 2014 ligt de nadruk op de deelname van burgers in het democratische proces, op Europees niveau, maar ook op lokaal en nationaal niveau. Dit thema moet dan ook terugkomen in elke subsidieaanvraag die deze ronde wordt ingediend. Meer informatie over het programma Europe for Citizens is hier te vinden. Voor meer informatie over het aanvraagproces en de aanvraagformulier, klik hier. Voor vragen en advies rond de aanvraag kunt u contact opnemen met het Europe for Citizens Point, gevestigd bij DutchCulture.

Did you find this information useful?
0