|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl
 

In the spotlight: Cinekid for Professionals

Image
Afbeelding
Authors
Cinekid
Discipline
Audiovisuele media

In the spotlight: Cinekid for Professionals

Cinekid for Professionals ontvangt steun van Creative Europe MEDIA
MEDIA

In the spotlight
De Creative Europe Desk adviseert over het Creative Europe programma (MEDIA en Cultuur) en biedt hulp bij het doen van een aanvraag. Jaarlijks worden veel bijzondere projecten gehonoreerd door de Europese Commissie. Om inzicht te geven in deze Europese projecten hebben wij een reeks korte video's gemaakt waarin verschillende projecten worden uitgelicht. Bekijk hieronder de video over Cinekid for Professionals.

Cinekid for Professionals
Dit tweejarige project ontvangt 250.000 euro vanuit de oproep voor 'Steun voor Markten' binnen het subprogramma MEDIA.

Cinekid for Professionals vindt plaats tijdens Cinekid, 's werelds grootste mediafestival voor kinderen. Honderden professionals houden zich bezig met film, televisie, crossmediale media, digitale kunst en mediageletterdheid voor kinderen.
Om de productie van jeugdmedia aan te moedigen, creëerde Cinekid in 2001 een uitgebreid programma voor zowel binnenlandse als internationale professionals, dat snel een eigen plek binnen het festival verwierf. Cinekid voor Professionals (CfP) organiseerde in eerste instantie een internationale conferentie, een coproductiemarkt, diverse seminars en netwerkbijeenkomsten. Later volgde de ScreeningClub; een 'videotheek' met honderden titels die kopers en programmeurs van over de hele wereld trekken, en Cinekid Script LAB, een programma voor scripttraining. Inmiddels trekt CfP meer dan 500 mediaprofessionals uit 40 verschillende landen aan. Het evenement wordt gezien als het leidende platform voor de internationale jeugdmedia-industrie.

Les Voyages de Capitaine Futur
Ook is Cinekid betrokken bij Les Voyages de Capitaine Futur, een Europees project dat wordt gefinancierd vanuit de subsidieregeling Samenwerkingsprojecten uit het subprogramma Cultuur voor een bedrag van 200.000 euro. Het project draait om drie artistieke interactieve installaties, een reeks van productieworkshops, het delen van open source tutorials, een website en schriftelijk onderzoek. Het project is begonnen in 2017 en loopt tot 2019.

Cinekid vind jaarlijks plaats in de herfstvakantie. Kijk voor meer informatie op de website van Cinekid.

Did you find this information useful?
0