32 speelfilms geselecteerd voor de European Film Awards

Image
Afbeelding
Caption
Still uit de film 'Berlin Alxanderplatz' van Burhan Qurbani, genomineerd voor de European Film Awards 2020

32 speelfilms geselecteerd voor de European Film Awards

Coproductiefilm 'Berlin Alexanderplatz' van Lemming Film geselecteerd.
MEDIA

Vanwege Covid-19 en de bijbehorende beperkingen wordt de speelfilmselectie van de European Film Awards 2020 in twee stappen bekendgemaakt. Op 18 augustus kondigden de European Film Academy en EFA Productions de eerste 32 titels aan, gevolgd door nog een aantal titels in september. Hierdoor kunnen films opgenomen worden waarvan de vastgestelde première op een festival of in de bioscoop voor 31 mei 2020 vanwege Covid-19 niet heeft plaatsgevonden. Op voorwaarde dat ze voor eind november 2020 in de bioscoop of online te zien zijn.

De speelfilmselectie bestaat uit een lijst met speelfilms die worden aanbevolen voor een nominatie voor de European Film Awards 2020. De films zijn geselecteerd door een commissie bestaande uit het EFA-bestuur en uitgenodigde experts.

De geselecteerde film Berlin Alexanderplatz is een coproductie met de Nederlandse producent Lemming Film.

De komende weken zullen de ruim 3800 leden van de European Film Academy de geselecteerde films bekijken en, nadat ook de overige titels in september bekendgemaakt zijn, hun stem uitbrengen voor de nominaties in de categorieën beste Europese film, regisseur, acteur, actrice en scenarioschrijver. De nominaties worden vervolgens op 7 november 2020 bekendgemaakt tijdens het Europese Film Festival van Sevilla in Spanje.

Een 8-koppige jury beslist over de prijswinnaars in de categorieën Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek, sound design en visual effects.

De 33ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op vrijdagavond 12 december 2020 in Reykjavik.

Klik hier voor de speelfilmselectie 2020.

Did you find this information useful?