84 miljoen euro voor versterken kennisbasis Creative Industrie

Image
Afbeelding
Caption
De Smart Highway is het resultaat van een samenwerking tussen bouwbedrijf Heijmans en ontwerper Daan Roosegaarde.
Authors
Studio Roosegaarde

84 miljoen euro voor versterken kennisbasis Creative Industrie

Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen investeren de komende twee jaar 84 miljoen euro in het versterken van de kennisbasis van de Creatieve Industrie.

De investering volgt uit een Innovatie contract dat op 5 oktober werd gesloten. Hierin staan de afspraken die in het kader van het Nederlandse Topsectoren beleid voor de topsector Creatieve Industrie zijn gemaakt. De Creatieve Industrie heeft de ambitie Nederland in 2020 tot de meest creatieve economie van Europa te maken.

Ruim de helft van het investeringsbedrag, 49 miljoen euro, bestaat uit publiek-private samenwerkingsverbanden waarin bedrijven en kennisinstellingen met elkaar samenwerken, gestimuleerd en ondersteund door diverse calls en regelingen vanuit de overheid. Daarnaast investeert de overheid in de periode 2016-2017 32 miljoen euro in het versterken van de infrastructuur van de Creatieve Sector. Andere Topsectoren investeren nog eens 3 miljoen euro in gezamenlijke projecten, zogenaamde cross-overs.

CLCKNL, het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) van de creatieve industrie, wil de kennisbasis van de sector verder ontwikkelen en versterken door samen te werken met andere topsectoren en door in te zetten op onderzoeks- en innovatieprogramma’s die cross-sectorale kennisverbinding mogelijk maken en interdisciplinair onderzoek ondersteunen. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) draagt ruim 24 miljoen euro bij aan de onderzoeksprogrammering van de Topsector Creatieve industrie.

Naast een intensieve samenwerking met de NWO streeft CLICKNL ook naar een nauwe samenwerking met universiteiten, hogescholen en met ‘Centers of Expertise’ waarin mbo- en hbo-instellingen samen met het bedrijfsleven optrekken.

Bron: nieuwsbericht CLICKNL

 

Did you find this information useful?
0